Rekreativna zajednica je u prošloj godini bila zakinuta za gotovo sva sportsko rekreativna natjecanja. U 2021. se nadamo znatno boljoj slici i održavanju manifestacija u našem gradu, a jedna od najvećih je utrka Zadar Night Run koja svoju utrku predviđa održati 11. rujna ove godine.

Za više detalja o utrci upitali smo glavnog organizatora, voditelja Škole trčanja Zadar, Juru Šanga:

- Nažalost, lani smo, kao i svi ostali, najprije odgodili pa zatim i otkazali Grawe Zadar Night Run, a ove godine smo se odlučili za termin u rujnu. Nadamo se da će se do tada stvari pozitivno razriješiti te da će se stvoriti uvjeti za održavanje manifestacije ovakvog tipa. Rujan je za nas novina, ali nam se čini da bi ovaj termin mogao još više pojačati interes za utrkom jer je vrijeme znatno ugodnije nego u travnju. Što se tiče same utrke, držimo se naše forme pa ćemo opet održati četiri utrke (2.5, 5, 10km i polumaraton). Nadamo se i dječjoj utrci dan prije, rekao je Šango.

Utrka će startati kod Kopnenih vrata i biti lijepa prilika da cijeli grad protrči novom predivnom šetnicom na Muraju, a polumaratoncima da obiđu grad po najljepšoj stazi u regiji. Uz Wings For Life utrku koja je otkazala održavanje u svibnju Grawe Zadar Night Run bi mogao biti jedan od najvećih trkačkih događaja u Hrvatskoj u 2021. godini.

Sve informacije o utrci možete pronaći na www.zadarnight.run, Facebooku i Instagramu utrke!