U četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića Zadar gostuje kod ekipe Vrijednosnice Osijek sutra, 2. veljače u 17 sati, javljaju iz kluba.

S pobjedom u Osijeku Zadrani će osigurati svoje mjesto u polufinalu, a izvlačenje parova bit će 4. veljače u prostorije Hrvatskog košarkaškog saveza. Svoje mjesto u zadnjih četiri osigurao je Split koji je svladao Hermes Analiticu. Ostale dvije utakmice četvrtfinala, Cibona - Adria Oil Škrljevo i Zabok - Furnir, odigrat će se u srijedu 3. veljače.

Zadar je ove sezone u HT Premijer ligi dva put svladao Vrijednosnice Osijek. Na početku 2021. godine Brokeri su namučili Zadrane u Krešinom domu te je rezultat bio 73:70, no dva boda su otišla na stranu Zadra. Antonio Jordano prvi put će odigrati utakmicu protiv svog bivšeg kluba kao član Zadra. U osmini finala Zadar je u Zagrebu svladao Cedevitu Junior, dok su Osječani slavili u Zadru protiv Diadore.

"Mi jesmo favoriti, ali nakon iskustva zadnje utakmice ulazimo s pristupom na 100%. Ne očekujem laganu utakmicu, Osijek je u jednom negativnom nizu i ovo im je šansa da spase cijelu sezonu. Mi moramo biti pametni, zadnje dvije utakmice možda nismo bili na našem nivou, nismo u to vrijeme imali vremena za pravi trening, ali smo konačno imali pravi trening. Dobro su dečki reagirali, zadovoljan sam kako smo odradili trening. Idemo spremni u Osijek po pobjedu jer mi očekujemo puno veće stvari u Kupu tako da se ne želimo dovesti u situaciju gdje je utakmica u pitanju i gdje strepimo do zadnje lopte. Mi moramo ući u utakmicu puno bolje i s više energije nego što smo to činili u zadnje dvije utakmice. Moj zadatak je pronaći pet igrača koji će imati istu energiju, odgovoriti na parketu u obrani i u napadu tako da mi usmjerimo utakmicu u smjeru kojeg mi želimo," najavio je utakmicu Ivan Perinčić.

"Mislim da u Kup utakmici nitko nije favorit pogotovo jer igramo na gostujućem terenu protiv ekipe koja nas je namučila u Zadru. Samo je jedna utakmica tako da pristup mora biti na maksimalnom nivou. Ovo je početak puta na kojem se nadamo otići do samog kraja," rekao je osvajač Kupa Domagoj Vuković.