Uprava Košarkaškog kluba Zadar sazvala je za 25. veljače ove godine Glavnu skupštinu ovog sportskog dioničkog društva. Skupština će se održati u 13 sati u dvorani SC Višnjik (VIP press dvorana). Na dnevnom redu naći će se izvješća direktora Željka Žilavca o radu društva od 1. srpnja 2019. godine do 30. lipnja 2020. godine, Nadzornog odbora o nadzoru poslovanja te nerevidirana financijska izvješća za isto razdoblje.

Naravno, Košarkaši klub Zadar i u toj je godini ostvario financijski gubitak, koji će se odlukom Skupštine "prenijeti u naredno razdoblje i pokriti iz buduće dobiti društva". Riječ je o eufemizmu kojim završava svako ovakvo izvješće o poslovanju KK Zadra - unatoč gradskoj donaciji od 8 milijuna kuna, i u ovoj godini bez gledatelja dugovi će se povećati, a ne sanirati. Neće biti ikakve "buduće dobiti" koja bi sanirala loš financijski rezultat, osim ako se još dublje ne posegne u džepove građana. Ali takva je forma kojom se sadašnjoj upravi i Nadzornom odboru ostavlja mogućnost da i dalje vode klub stazama uspjeha.

Visina duga KK Zadar i dalje je nepoznanica, unatoč podastiranju godišnjih izvješća na sjednicama Gradskog vijeća, kao i stanje s predstečajnom nagodbom, u kojoj se kasni s isplatama. Nakon lanjske sezone u kojoj je osvojen Kup Krešimira Ćosića napravljen je novi zaokret u klubu, doveden je novi trener i sedam stranaca, no momčad i dalje tavori na dnu ABA lige. Ni na ovoj Skupštini neće se postaviti pitanje odgovornosti za takve rezultate, a jedan od razloga je i što se izvješće ne odnosi na ovo razdoblje, već na ono prethodno u kojemu je čak osvojen i Kup.

Pravo sudjelovanja u radu Glavne skupštine i ostvarivanja prava glasa ima svaki dioničar Društva čija prijava sudjelovanja u pisanom obliku pristigne u Društvo do ponedjeljka 22. veljače 2021. godine u 14:00 sati.