Košarkaši Zadra izgubili su večeras još jednu utakmicu ABA lige protiv Cedevite Olimpije rezultatom 78:80. Zadar je igrao dosta blijedio, uspio se trgnuti u zadnjih desetak minuta, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Iako je ona bila nadohvat ruke.

Epidemijskom Zadru - bez Mavre i Cartera u prvoj petorci, s Junakovićem i Palokajem, suprotstavila se međunarodna Olimpija, s četiri Afroamerikanca u Slovencem Blažičem. Upravo je Slovenac u prvim minutama radio najviše problema zadarskoj obrani, ali su dobra ruka Justicea i odgovorna igra ostatka rostera, davali prednost Zadru. Iako je imao nekoliko loše okončanih akcija Junaković je bio vidno nezadovoljan kada ga je Perinčić zamijenio Mavrom, no to nije promijenilo loš ritam zadarske momčadi pa su Slovenci prvi put poveli (10:13). Uši su Slovenci u svoj ritam, opet je Blažič tricom pa kontrom zapečatio poluvrijeme (12:21). Puno je bolje izgledao u početku nego je završilo u ovoj dionici.

U drugoj četvrtini Olimpija je u nekoliko navrata vodila j po 12 razlike i samo su miniserije Junakovića i Justicea održale razliku od 9 poena na poluvremenu (31:40). I trećoj četvrtini uspjelo se čak dohvatiti i sedam razlike, no Amerikanci predvođeni Blažičem održali su prednost na istom razmaku.

Zadru je trebala silovita završnica kako bi okrenuo karte. Točnije, šest i pol minuta, kada Vuković tricom donosi prvo vodstvo nakon dugo vremena (73:72), a potvrđuje ga Mavra šutem iz prilične udaljenosti i novom tricom. Naravno, "zeleni" (ovog puta "narančasti") ne misle se predati, uzvraćaju tricama, ide se u neizvjesnu završnicu. Bursać promašuje oba bacanja, Vuković radi prekršaj na trici i Olimpija 54 sekunde prije kraja ima 78:80. Zadar ima 24 sekunde za posljednji napad, Perinčić zove minutu odmora i crta akciju. Ne znamo što je nacrtao, ali lopta je dosta inertno išla na Justicea koji iz teške pozicije promašuje šut za pobjedu.

Amerikanac je s 20 poena bio najbolji strijelac Zadra, a bolji od njega kod Olimpije bio je Blažič s 23.