Hrvatski izbornik Veljko Mršić još uvijek je trener Zadra, što je jutro nakon poraza od Sonik Puntamike najvažnija vijest. Petar Popović smijenjen je 2007. godine zbog poraza protiv Puntamičana, prošle godine Ante Nazor smijenjen je nakon tri poraza u ABA ligi, prije njega Aleš Pipan zbog četiri poraza, a Danijel Jusup samo zato jer je bio... ne zna se. Ove godine Mršić ima dva poraza "viška" u ABA ligi, protiv Krke i Splita na Višnjiku, u 10 kola dva poraza u domaćem prvenstvu (prošle godine Nazor i Jusup imali su tri u cijeloj sezoni), a momčad je devastirana krivom procjenom svih trojice Amerikanaca, koji su došli pa otišli, kao i nadom da će se Darko Planinić zadržati uz "ugovor na žeton".

Unatoč tome, Mršić je i dalje trener, jednim dijelom zahvaljujući epidemiji koronavirusa, koja je onemogućila navijače da s tribina izražavaju svoje mišljenje o njemu i momčadi, zatim autoritetu izborničke funkcije, a još većim time što bi otkaz povukao pitanje odgovornosti onih koji su Mršića i doveli. Podsjetimo, prošle godine pod vodstvom domaćeg trenera Zadar je osvojio Kup i imao velike šanse postati prvak, a korona ga je spasila od ispadanja iz ABA lige. Unatoč tome, netko je tražio "kruha povrh pogače", izgurao Jusupa, doveo Mršića, dao mu ovlasti sportskog direktora. Kako danas, dan nakon poraza od Sonik Puntamike, opravdati taj potez?

I sam Mršić sinoć je priznao svoju odgovornost za stanje u momčadi. I na tome ostao.

- Ovo je moja greška, jer je stanje momčadi na terenu ogledalo trener. Nisam uspio napraviti ono što sam trebao da momčad odigra kako bi trebala. Iako sam cijelo vrijeme upozoravao igrače da je ovo najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone i da ih ne smijemo podcijeniti, izgleda da smo ušli s pristupom lako ćemo. Za mene osobno je ovo bila najvažnija utakmica, jer ako želiš nešto napraviti prvo moraš pokazati da si najbolji u gradu. Mislim da bi svaki igrač Sonika htio biti u momčadi Zadra, a mi smo im pokazali da tu imaju mjesta i to me najviše boli, rekao je Mršić.

Trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić bio je naravno puno sretniji rezultatom i igrom.

- Nismo stvarali velike tenzije pred gradski dvoboj, primarno nam je bilo da koliko toliko uspijemo iskontrolirati skok i uspjeli smo. Zadar se uspio približiti, ali izdržali smo i došli do zaslužene pobjede. Čestitke mojim igračima i stručnom stožeru. Nakon Splita, pobijedili smo još jednog velikog protivnika, što nam jako puno znači, rekao je Vlašić.

Kako sada stvari stoje, čekat će se još jedan Mršićev kiks, koji bi bio nepodnošljiv čak i ovakvoj uspavanoj upravi. Zbog odgode s FMP-om, u ABA ligi Mršić ima više od dva tjedna vremena za dizanje momčadi, ako u subotu neokrznut prođe gostovanje kod Zaboka u HT Premijer ligi. Novi poraz značio bi sasvim sigurno i "otpusno pismo" izborniku, kako bi se lakše posvetio radu s reprezentacijom.