U Športskom centru Višnjik jutros je riješen i posljednji problem koji se pojavio pri skidanju stare podloge i postavljanju umjetne trave na veliko nogometno igralište - nabavljena je oprema i dogovoreni termini s atletskim klubovima za bacače koplja.

Naime, standardnim atletskim kopljima oštetio bi se umjetni travnjak, pa su bacači u prvo vrijeme prebačeni na igralište Bagat, zbog čega je dio trenera prosvjedovao, smatrajući to neuvjetim. U isto vrijeme mlada atletska nada Veronika Šokota rušila je državne rekorde za svoj uzrast, pa se postavilo pitanje hoće li nam talenti i dalje bježati zbog loših uvjeta rada.

Nakon jutrošnjeg sastanka direktora Višnjika Denisa Karlovića i predsjednice Sportske zajednice Zadarske županije Snježane Jurinić s predstavnicima atletskih klubova, to bi trebalo biti iza njih.

- Nabavili smo koplja prilagođena za bacanje na umjetnoj travi, s kakvim trenira zlatna olimpijka Sara Kolak. Atletski klubovi, kao i oni koji se bave nogometom, dobili su usklađene termine za korištenje igrališta, kako bismo ga što više imali u funkciji, rekao nam je Karlović nakon sastanka.

Atletičarima će na raspolaganju i dalje biti bacalište na Bagatu, gdje će se dodatno urediti staza za bacanje, pa će tako oni najuporniji moći dvostruko duće trenirati.
Dodajmo da na Višnjiku još ne znaju hoće li biti organiziranog obilježavanja Adventa s klizalištem. Sadašnja epidemiološka situacija nije dobra i ne ide u prilog takvom raspletu, ali će se pričekati još neko vrijeme da se vidi hoće li program krenuti sredinom prosinca.