Utakmica između Zadra i Pakoštana kasnila je s početkom 25 minuta zbog nedolaska glavnog sudca Levačića na vrijeme. Sudac se kasnio iskupio korektnim suđenjem s kojim su bile zadovoljne obje strane. Pakoštane su mogle do vodstva odmah poslije nekoliko minuta igre kad je brzonogi Bačkov ušao između zadarskih linija i podvalio loptu Gegollaju koji izlazi sam pred Pinčić i uspijepva progurati loptu ispod njega, ali je preslabo gurnuo loptu koju je presreo domaći kapetan Jerbić i sačuvao mrežu nateknutom. 

Zadar kreće po pogodak i dolazi u prilike prvo preko Begonje iz slobodnog udarca u 20. minuti koji je završio u gostujućem živom zidu. Zatim je Katuša četiri minute kasnije pucao, no lopta se odbila od gostujućih igrača do vratara Tomislava Lokina. Nešto kasnije u 30. minuti spomenuti dvojac stvara novu priliku nakon što je Begonja probio lijevu stranu, ubacio za Katušu ispred kojega je prvo do lopte došao vratar Lokin. Najbliže pogotku bio je Begonja u 39. minuti kada je prebacio gostujuću obranu finim udarcem, ali ipak nedovoljno jakim tako da su gostujući stoperi otklonili ovu opasnost po njihova vrata i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

U nastavku žustar početak Zadrana pri čemu su se pokazali igrači s klupe Boris Labus i Filip Anić koji su kreirali nekoliko prilika u razdoblju od 50. do 55. minute. Najbolju domaću priliku u nastavku stvorila su braća Anić nakon što je Filip lijepo prošao po lijevom krilu i ubacio za Josipa koji je tukao glavom s čak 10 metara, lopta je otišla uz samu vratnicu. Gostujući napadač Bačkov je vrebao na priliku koju bi mu eventualno mogla otvoriti zadarska obrana što se i dogodilo u 67. minuti kad je presjeko jednu Jerbićevu povratnu loptu za svog vratara, međutim pucao je preko gola. Dvije minute poslije prijeti i Gegollaj čiji je udarac Pinčić jedva skrenuo u gredu vršcima prstiju i tako sačuvao svoju mrežu. 

Nakon jednog samostalnog prodora Katuše, dolazi do kontakta s gostujućim igračem, ali sudac je pad označio kao simuliranje i dodijelio žuti karton. Odmah potom ulazi Mustać umjesto Katuše i nekoliko minuta poslije u 85. radi odličan prodor po desnom krilu i ubacuje u sredinu gdje je na pravom mjestu bio Begonja i zabio za 1:0. Pokazat će se i konačni rezultat kojim je Zadar savladao vrlo dobru momčad Pakoštana. Ovom pobjedom Zadrani ostaju uvjerlivo prvoplasirani s prednošću od 9 bodova ispred drugoplasirang pridraškog Hajduka koji ima utakmicu manje, a upravo u sljedećem kolu igrat će se još jedan derbi između prvog pratitelja Hajduka i Zadra.

ZADAR - PAKOŠTANE 1:0 (0:0)

Sudci: Velimir Levačić, Ivan Čačić, Damir Lerga
Žuti kartoni: David Katuša, Filip Anić (Zadar)
Strijelac: Luka Begonja 85`

HNK Zadar
Pinčić, Šarić (od 31` Labus), Gambiraža (od 46` F.Anić), Delija (od 71` Djeveljekaj), Katuša (od 79` Mustać), J. Anić, Jerbić (k), Zdrilić, Kevrić (od 90`+4` Erstić), D. Kulaš, Begonja

Trener: Josip Butić

NK Pakoštane
T. Lokin, J. Lokin, Barešić, Knez, Maksan (k), Bačkov, Mitrović (od 71` Šarić), Vulin (od 46`-86` B. Stojanov - od 86` Vujasin), Žutelija (od 46` R. Stojanov), Stojanov D., Gegollaj

Trener: Jugo Dominis