Trener KK Zadar Veljko Mršić nakon večerašnje utakmice pošteno je priznao da je Split bio bolji. I da Zadar nije bio na razini na kakvoj bi želio da bude. Ali bilo je tu po njemu i pozitivnih stvari - igrači su borili, nisu se predavali tijekom utakmice, a izvrsno je po njemu odigrao i Chinanu Onuaku, koji se tek privikava na europski stil igre. Da se igrala bolja obrana, da se brže i kreativnije igralo u napadu, i rezultat bi bio dobar. Ali nije.

- Donosili smo puno loših odluka i u obrani i u napadu tijekom cijele utakmice, puno otvorenih šuteva promašili. Igrali smo jednolično, previše bili vani, s premalo kretnji, rekao je Mršić, a potom pohvalio Onuakua:

- Ovo drugo poluvrijeme je nešto što se nije dugo vidjelo obrambeno od nekog igrača. Zatvorio je cijeli reket, odigrao s četiri penala. Ne znamo ga još koristiti u napadu, promijenili smo sustav koji smo imali s Darkom Planinićem. Dobili smo igrača koji će nam dati dubinu, ali trebat će nam vremena da se bekovi nauče igrati s njim i iskoriste ga još više. Zahvaljujući njemu bili smo u prilici dobiti utakmicu.

Novinari su primijetili kako je Zadar izgubio dvije domaćem utakmice protiv izravnih konkurenata za ostanak u ligi, Krke i Splita.

- Je li ova momčad lani igrala Final four Eurolige? Nije slučajno da smo lani bili zadnji. Imali smo i prošle godine jednu pobjedu u 10 kola, tako je kako je. Gubimo ali je pozitivno da osim s Mornarom dolazimo u priliku za dobiti.

Zatim i:

- Prvi smo u hrvatskom prvenstvu.

Na primjedbu novinara kako je to ipak ispod očekivanja, a i da su već neki "njegovi igrači", Boykins i Galloway otpisani, dodao je:

- Nisam zadovoljan, ima puno posla, a ako uprava kluba ima kakvih nedoumica u vezi mene, to ćemo riješiti sutra ujutro. Želim samo shvatiti gdje jesmo, krenuli smo s idejom da domaći igrači budu nositelji, imali smo nakon četiri kola dva igrača (Mavra i Vuković) u top 10 po valorizaciji, Mavra je bio četvrti strijelac lige, imamo malog Bralu... Kroz sezonu ćemo se dizati, bili smo naslonjeni na Planinića, sada se to promijenilo, treba se uklopiti.

Zna li se nositi s pritiskom?

- Od 15. godine kada sam se počeo baviti košarkom uvijek sam bio pod pritiskom, ja sam sebi stvaram pritisak. Zamolio bih da budemo realniji u procjenama sadašnjeg stanja i dugoročno gdje bismo htjeli biti. Uprava stoji iza nas, imamo dobre uvjete, na parketu nismo još na razini na kojoj želimo biti ali vjerujem hoćemo, rekao je Mršić, potvrdivši kako je u procesu raskid ugovora s Gallowayom.