Vidno je utučen bio sinoć Ivan Perinčić nakon utakmice protiv Krke. Debi na klupi Zadra, o kojemu je zasigurno dugo maštao, nije bio kakav je očekivao - preuzeo ju je zbog odsustva glavnog trenera Veljak Mršića (samoizolacija), u trenutku kada momčad nije u optimalnoj formi i pred suparnika protiv kojega se ne smije izgubiti. Nažalost, dogodilo se upravo to, a on sam je na konferenciji preuzeo dio odgovornosti.

- Bilo je teška utakmica, čestitam igračima jer su se trudili bez obzira na ovo što se dogodilo. Nije im bilo lako "switchati" se na situaciju u kojoj Veljko nije s njima. Presudilo je prvenstveno loše izvođenje slobodnih bacanja, jer je 16 promašaja u utakmici koja završi na tri razlike "puno previše". Nažalost, ušli smo nekako mlitavo u utakmicu i zaigrali agresivnije tek kad smo došli na desetak razlike, što je i moja odgovornost. Iskažnjavali su nas na nekim stvarima za koje smo rekli da se ne smiju dogoditi, na primjer da Stipčević ostane sam na trici. Igrači su jako potišteni, teško im je zbog poraza, ali moramo ići dalje, rekao je Perinčić nakon utakmice.


View on YouTube

Novinari, a i navijači, pitaju se zbog čega je igra u napadu toliko loša.

- Još uvijek igramo dosta u grču, puno drugačiji smo na treninzima, fluidniji. Imamo dosta potencijala no treba nam ta jedna pobjeda da se opustimo. Kada vidimo da smo imali samo osam asistencija, znamo koliko smo bili statični u napadu. Ni ja ni Veljko ne volimo da se ide na jedan pick&roll i samo to vrtimo, moramo popraviti suradnju, imati više dodavanja i ekstra dodavanja. Igračima je možda u glavi i prošla sezona, u kojoj se borilo do samog kraja, a na nama je da to promijenimo i da bude vidljivo na utakmici, ne samo na treningu.

Hoće li novo pojačanje Chinanu Onuaku nastupiti večeras protiv Škrljeva (19 sati) i što je s Jonathanom Gallowayom?

- Galloway ostaje s nama, možda je to pitanje za glavnog trenera i direktora (u jednom trenutku omaklo mu se i za "sportskog direktora", iako Branimir Longin to fomralno više nije, pr.a.). S nama je na treningu i vidim ga kao člana naše momčadi. Što se tiče Onuakua, ne možemo ga uključiti u momčad bez i jednog treninga. Mora se upoznati sa sustavom, mislim da bi mogao dobiti priliku protiv Sonik Puntamike u petak.

Očekuje se da će večeras glavni teret podnijeti igrači koji su malo ili nimalo igrali protiv Krke - Worku, Galloway, Palokaj... Može li se "Zadar B" nositi sa Škrljevom vidjet će se već u prvim minutama utakmice...

Rok Stipčević se oglasio na Instagramu
Znakovitu poruku ostavio je nakon utakmice na svom Instagram profilu Rok Stipčević. Iskusni Zadranin bio je uoči sezone u kombinacijama za povratak u "matični dres", ali do toga nije došlo. Iz kluba su uvjeravali da su njegovi zahtjevi bili previsoki te da nisu mogli parirati ponudi Krke, iz suprotne strane dolazile su naznake da ozbiljnih razgovora nije ni bilo. Zadar se okrenuo svom putu, dovođenju američkih košarkaša i Darka Planinića - dvojica su već bivša, dvojica ne opravdavaju dolazak, a Carter tek treba potvrditi svoju reputaciju. Je li se taj novac mogao bolje potrošiti, pitali su se svi nakon sinoćnjeg poraza, u kojemu je baš Stipčević bio igrač utakmice.
- Prvi put u karijeri sam igrao u Zadru, protiv Zadra! Bilo je sve osim jednostavno, vrlo teško emocionalno, psihički i mentalno. Sretan sam zbog pobjede, ali istovremeno želim sve najbolje KK Zadru u nastavku sezone, poručio je Stipčević.