U sklopu programa ZA DAR, ZAPLIVAJ! na bazenu Višnjik održala se provjera znanja plivanja prve skupine neplivača koju Plivački klub Zadar provodi u okviru natječaja Ministarstva sporta i turizma "Hrvatska pliva". Ovim natječajem nudi se neplivačima besplatan program obuke kao i mogućnost besplatnog treniranja dva mjeseca u školi plivanja. Na kraju prvog turnusa Plivački klub Zadar bogatiji je za 15 novih plivača. Grupe malih neplivača vodili su trenerica Danijela Kurtin i trener Nikola Deković.

Sva djeca, polaznici obuke, za svoj trud i zalaganje na treninzima nagrađeni su klupskom majicom, diplomom i prigodnim poklonima. Uprava kluba i treneri Plivačkog kluba Zadar svim malim plivačima i njihovim roditeljima čestitaju na uspješnom savladanju programa.

U tijeku su prijave za sljedeći krug upisa u Obuku neplivača na bazenu Višnjik. Za sve informacije i prijave u PK Zadar stoje na raspolaganju na broju 099 803 8521 i putem e-maila na [email protected]

Program obuke osmišljen je za djecu od 5 godina i starije koji se ne održavaju ili se slabo održavaju na vodi. Cilj obuke je da kroz igru i zabavu djeca savladaju osnovne elemente (disanje, plutanje, klizanje, rad rukama i nogama) te su nakon obuke samostalniji u vodi. Program obuke neplivača PK Zadar verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.