Dugo su se košarkaši Zadra večeras mučili s jednom od najslabijih momčadi HT Premijer lige, sinjskog Alkara, ali su u drugom vremenu pronašli koncentracije i motiva da utakmicu bez većeg stresa privedu kraju, s konačnim rezultatom 91:63. Dugo su Sinjani pratili Zadrane, u nekim trenucima imali i vodstvo, ali je razlika u kvaliteti bila prevelika za nešto više. Zadru sada slijedi ispit koji će pokazati kako stoji ove sezone, utakmica ABA lige protiv Mornara u petak na Višnjiku.

Trener Veljko Mršić nastavio je s praksom stavljanja mladog Duje Brale u prvu petorku, kao i Jonathana Gallowaya na mjestu centa. I dok se Brala može vaditi na mladost i očekivane oscilacije, Galloway sve više podsjeća na dva prošlogodišnja centra - Jamesa Farra i Akosa Kellera - koji su stalno bili dio prve momčadi iako to nikada nisu opravdali. Bez Darka Planinića, s ovakvim Gallowayem, još uvijek mladim Jurom Planinićem i Domagojem Vukovićem koji u pojedinim trenucima tek može glumiti "peticu", teško je vjerovati da se Zadar može suprotstaviti ozbiljnijem protivniku. Doduše, utakmica ne bi trebala biti prava slika Zadra, jer se vidjelo da Mršić dozira minute Justina Cartera, koji će (nadamo se) biti nositelj igre protiv Mornara, a i neki drugi igrači iz pozadine dobili su nešto više minuta nego bi ih dobili u nekoj tvrđoj utakmici. Nažalost, Palokaj, Worku i Bursać ni ovog se puta nisu nametnuli.

U prvom poluvremenu Zadar je više vremena bio u vodstvu, no svoje svijetle trenutke imao je i Alkar, koji je poveo 3:7, a prvu stanku na četvrtini dočekao s rezultatom 19:19.Zahvaljujući užasnom šutu Zadra i slabom obrambenom skoku nakon 17 minuta imali su 30:30, ali tada Mavra tricom te Vuković i Gilbert donose sedam poena prednosti, koje do kraja Zadar nije ispustio.

U drugom poluvremenu, kada je postalo jasno da Alkar ne može braniti niske igrače na ulasku, Carter, Junaković i Gilbert pogađali su sigurne šuteve, dok je u obrani zaustavljeni svi sinjski pokušaji. Do kraja treće četvrtine Zadar je u jednom trenutku vodio i 24 poena prednosti (70:46), pa je Mršić dao priliku petorki Worku, Brala, Palokaj, Bursać, Vuković (Planinić) da utakmicu privedu kraju. Spustio se Alkar ispod 20 poena razlike, ali su Mavra i Gilbert dignuli razinu igre i odveli Zadar na konačnih 28 poena prednosti.

Prvo ime utakmice bio je Dominic Gilbert s 22 poena i 10 skokova, standardno dobri bili su Vuković, Mavra i Junaković, dok je Carter u 12 minuta postigao 10 poena. Brala je lošim šutem (2-9) pokvario dobar dojam iz prijašnjih utakmica, dok je o Gallowayu i Workuu sve rečeno... Najefikasniji kod Sinjana bio je Ivan Vučić s 15 poena.