Jedriličarski klub Uskok krajem listopada, u subotu 24. 10., organizira tradicionalnu regatu "Zadarska koka", koja neformalno označava kraj regatne sezone i dolazak hladnijeg vremena.

Jedrilice su dužne imati vinjetu za 2020. godinu, osim ako do sada nisu iskoristile pravo jednog nastupa na nekoj od regati HJS-a bez vinjete. U odnosu na doasadašnja regatna pravila, dopušta se uporaba pomične kobilice i balasta ako se pritom koristi ručna snaga ili pumpa koja ne koristi pogonski motor za poriv jedrilice, vezan na osovinu i propeler. Za vrijeme regate ne smiju biti postavljena sidra na vrhu pramca, a vanbrodski motori na krmi broda s "nogom motora" u vodoravnom položaju. Na regati mogu sudjelovati jedrilice monotrupci s valjanom plovidbenom dozvolom.

Nakon zajedničkog starta u subotu u 11 sati s gradske rive, jedrit će se nekoliko kurseva (maestral, jugo, bura), koji će voditi prema Puntamici, Punti Bajlo, otoku Ošljaku i potom opet prema rivi. Proglašenje pobjednika održat će se na JK Uskok u 19 sati a nagradit će se prve tri jedrilice u svakoj grupi.