Od 23. do 30 rujna obilježava se Europski tjedan sporta. AK Alojzije Stepinac poziva građane svih uzrasta da ovih dana izdvoje malo vremena za rekreaciju ili vježbanje.

- Tjelesna aktivnost i bavljenje sportom od iznimnog su značaja za očuvanje zdravlje. Pola sata hodanja, ili desetak minuta vježbanja dnevno ne iziskuje niti puno vremena niti poseban prostor niti je naporno i zahtjevno. Pozivamo Zadrane koji će se ugodnije osjećati u društvu i uz stručno vođenje da nam se priključe na našem pokaznom treningu u utorak 29, rujna s početkom u 18 sati. Možete nas pronaći u ciljnoj ravnini staze Atletskog stadiona ŠC Višnjik. Prilika je to i da napravite prvi korak prema natjecanju kojeg AK Alojzije Stepinac, AŠK Zadar i Klub atletskih veterana Zadar organiziraju 4. listopada povodom Obrane Grada Zadra. Riječ je o 2. Atletskoj utrci linijom obrane Grada Zadra, rekao je prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Mijolović.

Start utrke je s Trga sv. Šimuna i Tadije u Bokanjcu u 10 sati, a cilj kod spomen tenka u Dračevcu.

- Dužina staze je 8,7 km. Pozvani su svi aktivni sportaši, rekreativci, zaljubljenici u trčanje i hodanje od 7 do 77 godina, pa i stariji. Za utrku nema startnine, svi sudionici dobivaju spomen medalje prolaskom kroz cilj, a troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji posebne nagrade, baš kao i najmlađi i najstariji sudionik utrke, dodao je Mijolović.

Prijave se primaju do 2. listopada na [email protected], a dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj 098-1337036.