Ne pamti se kada je Zadar bolje ušao u sezonu nego u jučerašnjoj utakmici protiv Šibenika - petorka Mavra, Brala, Gilbert, Vuković i Darko Planinić za manje od tri minute je povela 15:0 i već do prve minute odmora gostujućeg trenera riješila utakmicu. Prvi je zabio Planinić, zatim Brala, a onda Gilbert povezao trice i zakucavanje iz kontre za navedenu prednost. Na kraju četvrtine bilo je 28:10, do poluvremena 52:24, a tek je treća četvrtina bila ravnopravna i bez pobjednika - 13:13. Moglo je to biti i uvjerljivije od konačnih 92:52, da trener Veljko Mršić nije dao priliku najmlađoj petorki koju smo odavno vidjeli - Mavra, Brala, Paponja, Palokaj i Jure Planinić.

Prva utakmica pokazala je ono što se donekle naslućivalo, a sada se pokazalo jasnim čak i protiv nedoraslog suparnika - Darko Planinić igrač je daleko iznad hrvatske lige i najbolji centar koji je tu bio možda i od vremena Dina Rađe. S njim ispod koša Zadar može se uvijek računati na preko 20 koševa i 10 skokova, a otvara se i puno prostora za vanjske igrače. S njim i Carterom koji tek treba doći bila bi to ubojita momčad i u ABA ligi, no ako se stanje u europskoj košarci normalizira, teško je vjerovati da Planinić neće iskoristiti pogodnosti otvorenog ugovora i otići negdje za mnogo veću plaću od ove u Zadru.

- Drago mi je što smo upisali pobjedu večeras, prvenstveno što je ovo bila prva utakmica i nekad tu može biti neka mala nervoza. Izašli smo na teren napravili sve što je trener tražio od nas i na kraju je rezultat pokazao sve, rekao je Planinić nakon utakmice.

Mršić ga je koristio samo koliko je bilo nužno, ukupno 13 minuta, a kako je utakmica bila rano riješena, priliku su dobili njegov brat Jure Planinić, Bursać, Galloway... Posebno je zanimljiva minutaža Duje Brale (igrao preko 30 minuta), čime Mršić želi dokazati da kod njega ima mjesta za mlade, barem dok Carter ne dođe. Krenulo je dobro, ranim ubačajem, no u preostalih pola sata čiste igre Brala je pogodio samo jednom. Svidio se Filip Paponja, koji je mnoge pred ekranima, jer publike nije bilo, zbog četvorke na dresu, frizure, ali i tri ubačene trice, podsjetio na Dražena Petrovića.

Palokaj je bio dobar, Mavra i Gilbert na visini zadatka, a podbacio je Eyasu Worku, koji je od šest pokušaja samo jednom bio precizan.

- Serija od 15:0 na početku je odredila tijek utakmice. Sve je bilo dobro osim dva mala pada i mali dio treće četvrtine, osim toga odigrali smo dobru utakmicu. Igrači su tražili jednog drugoga, igrali smo solidnu obranu, mogla bi biti još i bolja. Sve u svemu bilo je pristojno za prvu utakmicu. Svi igrači su igrali i probili smo taj led, sve osim tih 15 izgubljenih lopti je bilo zadovoljavajuće, rekao je Mršić nakon utakmice.

Sljedeću utakmicu Zadar bi trebao igrati u petak na Višnjiku protiv Cibone, no kako igračima navodno još nisu došli nalazi na koronavirus, a zgodna je okolnost i da su u blokadi pa ne mogu registrirati igrače, može se očekivati kako od utakmice neće biti ništa. Kao ni od one s Mornarom 2. listopada u ABA ligi, koja se još nije oglasila o početku sezone. Sljedeći protivnik tako bi bila Gorica u gostima 3. listopada, a domaća protiv Alkara sedam dana kasnije.