U Hrvatskom nogometnom klubu Zadar utemeljena je ženska selekcija. Jezgru te selekcije čine djevojčice i djevojke koje su donedavno igrale u NK Vrčevo, ali kako je taj klub privremeno obustavio aktivnosti, HNK Zadar im je omogućio nastavak djelovanja. Njima je priključeno i nekoliko od ranije zainteresiranih Zadranki, pa sada klub ima petnaestak članica obuhvaćenih redovnim treninzima.

-  Trebali smo uskladiti niz pojedinosti i osigurati odgovarajuće termine i igrališta. One članice koje dolaze iz sela Glavice (Općina Sukošan) gdje je sjedište NK Vrčevo, imaju organiziran prijevoz do Zadra i natrag. U ovom projektu angažiran je i Željko Števanja, nogometni entuzijast i zaljubljenik iz Glavica, koji je niz godina djelovao u NK Vrčevo, te neumorno promicao nogometnu igru u svom mjestu. Gospodin Števanja u djelovanju ženske selekcije HNK Zadar sudjeluje kao moj suradnik i njegovi angažman, entuzijazam i doprinos u organizaciji i u realizaciji treninga značajni su u ostvarivanju plana i program, kaže Raphael Sušić, voditelj Škole nogometa HNK Zadar i jedan od trenera.

U danom trenutku ženska sekcija HNK Zadar bit će prijavljena i za službena natjecanja.

- Pred curama je razdoblje u kojemu će se koncentrirati na treninge. Njima ništa nije teško, redovite su i motivirane, a doći će i dan kad će ući u natjecateljski ritam. Mi kao klub prezadovoljni smo što nogometnu igru na organizirani način možemo omogućiti i djevojčicama i djevojkama koje se tom igrom žele baviti.

Žensku selekciju HNK Zadar čine: Paula Burčul, Agata Kožul, Antonia Strmota, Cvita Galešić, Ena Vitaljić, Nika Batur, Nika Kožul, Nikolina Dević, Patricija Smokrović, Lara Strmota, Hana Jakopović, Eva Jurjević, Marija Surian, Gabrijela Buljat, Anđelina Buljat, Nina Čačić, Dorotea Dragić, Karmen Trošelj. Treneri: Željko Števanja i Raphael Sušić.