Zastor je dignut, mjere su nametnute, futsal karavana kreće. Nikad duža, s čak 16 klubova u prvom razredu i u kojoj skoro pola lige može ispasti.

Subotnja matineja u ubitačnom terminu pripada Ploči i Murvici. U mnogome će krajnji ishod ovisiti o sastavima koji istrče i možda tu treba tražiti pobjednika. Iako momčad u kojoj igra Dragan Radman rijetko gubi, ovaj put je u murvičkom dresu, znakovito ili ne vidjet ćemo.

Plovanija, ojačana u svakom pogledu, ukrstit će koplja sa Idassom. Prometno je bilo u Vinketinom dvorištu, s igračima i s imenom kluba i ako nisu degustirali proizvode novog sponzora bit će dobro. Hendikep za Jurića i ekipu je neigranje profesora Juričića no ne sumnjamo u njihov motiv. Predviđamo otvorenu utakmicu u kojoj i jedan gol može usmjeriti dvoboj.

Tin ulazi u prvenstvo kao prvi favorit i toga su svjesni svi pa i Puntamika. Njihove utakmice su često znale biti tvrde i neizvjesne no ne treba se zavaravati i status favorita ide na stranu prvaka. Može li dišpet i borba podignuti Puntamiku do bod(ov)a ostaje za vidjeti.

Dosta promijenjeni Sveti Ante će ugostiti biogradske Gaune u elitnom subotnjem terminu. Neki igrači su biogradski dres zamijenili Smiljevačkim pa stoga nema nekih nepoznanica u ovom dvoboju. Jedni i drugi idu na pobjedu koja bi donijela mir na startu prvenstva.

Točno u nedjeljno podne će koplja ukrstiti Vrsi i Primorac. Obje momčadi baziraju igru na lepršavosti i mladosti pa ne sumnjamo u dobru predstavu.

Večernji program otvaraju Varoš i Poljica u kojem će se dosta toga pitati Luku Jurlinu i društvo. Poljica su često znala pokazati dobru igru protiv favorita, a Varoš to, bez dileme je. Ostaje da se vidi krajnji epilog u kojem bi sve osim pobjede Varoši bilo iznenađenje.

Susjedski i derbi kola igraju Stanovi i Bili brig. Dijeli ih crkva i ništa više, a prijateljski odnosi u liku Tume Zelića im je zajednički nazivnik. Stanovi, s više iskustva, a Bili brig s debitantskim nabojem traže svoje adute kako što bolje startati u prvenstvo i upisati pobjedu. Utakmica koju sigurno valja pogledati, ako ne uživo, onda putem streama.

Prvoligaški Championship zatvaraju Samba i Kontrol biro. KB je favorit zbog svoje kvalitete i ugleda, no plesači su često znali odigrati iznad svojih mogućnosti i pomrsiti račune mnogima.

Zašto ne i u nedjelju, pitaju se.