U subotu 12. rujna 2020. na stazi pored bazena Kolovare, plivat će se posljednja utrka ovogodišnje sezone Hrvatskog Kupa - CRO CUP-a. Start utrke je u 9 sati, a duljina staze je 5000 m. Ova utrka odlučivat će o mnogočemu u ovogodišnjem CRO CUP-u.

Neizvjesna je borba za ekipnog pobjednika u muškoj konkurenciji između KDPSR POREČ i splitskog POŠK-a, a također će se odlučiti i o pojedinačnom pobjedniku kod muškaraca između Petra Matića (KDP POŠK) I Grge Mujana (KDP SPLIT). Kod žena je situacija u tom pogledu već jasna, ekipne pobjednice su plivačice KDP SPLIT, a pojedinačnu pobjedu već je osigurala njihova članica Antonia Buličić.

Ovogodišnja sezona bila je po mnogočemu različita u odnosu na prethodne, zbog epidemije koronavirusa. Broj utrka je znatno smanjen (7 u odnosu na uobičajenih 10-13) a i same utrke su se odvijale na specifičan način zbog obveze poštivanja epidemioloških mjera.

Unatoč svemu, organizator Hrvatski savez daljinskog plivanja je više nego zadovoljan ovogodišnjom sezonom, a naročito zbog činjenice da se u borbu za pojedinačne i ekipne plasmane uključio daleko veći broj mladih plivača. 

Veliki iskorak u tom pogledu napravili su KDP POŠK, KDP PRIMORJE, HAKDP MLADOST, uz već standardne KDP SPLIT, KDPSR POREČ I KDP DONAT.