SEHA Gazprom liga donirala je 50 rukometnih lopta zadarskim osnovnim školama.

Nakon nedavnoga uspješno održanoga spektakla, Final Forua SEHA Gazprom lige na Višnjiku, kojom je prilikom mađarski Veszprem osvojio naslov najbolje momčadi, u SC-u Višnjik upriličena je primopredaja vrijedne donacije zadarskim osnovnim školama.

- U ime SEHA Gazprom lige, te gospodina Siniše Ostojića, direktora toga natjecanja, uručio sam gospodinu Josi Nekiću, pročelniku gradskoga Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, vrijednu donaciju od 50 rukometnih lopta. SEHA Gazprom liga i na taj je način dala svoj doprinos promicanju rukometne igre te materijalno pomogla zadarske osnovne škole, kazao je Karlović.

Zbog situacije oko koronavirusa ovu donaciju nije bilo moguće obaviti izravno i pojedinačno u gradskim osnovnim školama. Upravo zato je donaciju u ime svih škola primio Joso Nekić, pročelnik UO-a za odgoj i obrazovanje.

- Ističem izvrsnu suradnju našega odjela i niza drugih odjela Grada Zadra i sa SC-om Višnjik i Športskom zajednicom Grada Zadra i s radošću primam ovu vrijednu donaciju za naše osnovne škole. Ove lopte svakako će biti korisne u realizaciji nastavnih planova i programa i za druge aktivnosti. Čim prije distribuirat ćemo ih školama da mogu odmah „u pogon". Zahvaljujem SEHA Gazprom ligi na vrijednoj donaciji i na izvrsnoj suradnji, te se nadam novim kvalitetnim projektima u našem gradu, rekao je Joso Nekić.

Primopredaji donacije nazočila je i Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra.

Ukupna vrijednost doniranih lopta zadarskim osnovnim školama je pet tisuća eura.