ABA liga je formirala predsjedništvo za sezonu 2020/21 u kojem će mjesto potpredsjednika obnašati direktor Košarkaškog kluba Zadar Željko Žilavec, koji se jedini javio na natječaj za novi mandat.

Odlučeno je to na prvoj sjednici u novoj sezoni, održanoj 1. rujna. U priopćenju za medije navedene su i ostale odluke:

Tijekom sjednice koju su održali članovi predsjedništva Đorđije Pavićević (KK Mornar Bar), Željko Žilavec (KK Zadar) i Zoran Tošković (KK FMP) donijeli su nekoliko odluka koje su vrlo važne da regionalna liga može funkcionirati u sljedećoj sezoni i posebno tijekom pandemije koronavirusa:

- Konstituirano je Predsjedništvo ABA lige za sezonu 2020/2021 koje čine: Zoran Tošković , predsjednik i dvojica potpredsjednika Đorđije Pavićević i Željko Žilavec.

- Usvojene su informacije o opcijama igranja i usvojen je ABA Covid-19 protokol, kao i opcije potencijalnog prekida natjecanja, marketinški pravilnik, koji su pripremili gospodin Kmetović i gospodin Vojinović;

- Usvojene su informacije o provedbi izvansudske nagodbe između ABA lige JTD. i KK Crvena zvezda te stav Predsjedništva u vezi s provedbom spomenute izvansudske nagodbe.

Predsjedništvo je u potpunosti podržalo sve prijedloge gospodina Kmetovića i Vojinovića, izražavajući veliko zadovoljstvo i zbog činjenice da su i klubovi na radnom sastanku, održanom 02.09.2020. godine to isto učinili.

Predsjedništvo se jednoglasno složilo da se što prije održi nova sjednica s ciljem osiguranja provedbe odluka s prethodnih zasjedanja Skupštine ABA lige itd. i nesmetano funkcioniranje Lige.