Četiri momčadi bore se za titulu osvajača Sonik futsal Cupa Arbanasi 2020, a sve momčadi koje su u završnici svojim do sad prikazanim igrama to i zaslužuju. Prije nego ih večeras vidimo u borbi za titulu prisjetimo se četvrtfinala i njihov put ka polufinalu.

MNK VAROŠ - MNK POLJICA 3:3 (7:6)

Ljepoticu večeri pružili su nam Varoš i Poljica. Na semaforu stoji 0:3, a strijelci za Poljica su bili Valentin Vučković, Josip Kevrić i Toni Vučković. Varoš na koljenima, Eric Kezić nesavladiv na golu Poljica, potpun debakl Varoši na vidiku. Svi su to već vidjeli kao ishod ove utakmice, svi no Ivan Čurjurić nije. Prvo je ublažio zaostatak na dva pogotka razlike čisto da malo Varoš prodiše. Potom je Mateo Erlić pridodao svoj pogodak i utakmica je ušla u kompliciranu fazu. Hoće li Varoš poravnati, neće li Varoš poravnati visilo je pitanje u zraku. Čurjurić je rekao da hoće i sa svojim drugim pogotkom odveo utakmicu iz ponora u rulet šesteraca. Mate Bugarija, Renato Nović i Ivan Čurjurić bili su precizni s jedne strana, a Toni Vučković, Josip Kevrić i David Medvidović s druge strane. Pristupilo se potom raspucavanju između Ivana Čurjurića i Davida Medvidovića, a ovaj potonji je izvukao deblji kraj budući da mu je Jakov Pinčić obranio šesterac i trasirao put Varoši u polufinale.

MNK SMILJEVAC - MNK TIN 0:2

Dvije momčadi koje su slobodno mogle biti u finalu, no ipak su se sreli u četvrtfinalu i samo jedan je mogao dalje. Taktičko prvo poluvrijeme obje momčadi rezultiralo je nešto lošijom predstavom, lošijom utoliko što se za pogodak čekalo dosta. No ipak je tu Deni Kolega koji je prvi zatresao mrežu i donio prednost Tinu. Sve oči su bile uprte u Smiljevac i njihov odgovor na novonastalu situaciju. Pokušavao je Smiljevac, prijetio, kombinirao no nije išlo. Kad je Lovre Kresović zabio pogodak utakmica je bila riješena i Tin je osigurao kartu za polufinale.

MNK PLOVANIJA - MNK SMILČIĆ MARTIN ARBANAS 3:3 (5:6)

Utakmica preokreta, puno pogodaka i na kraju rulet šesteraca. Josip Ivanov doveo je Smilčić u prednost da bi Plovanija pogotcima Kristijana Kokića i Roka Jurca preokrenula rezultat. Kapetan Smilčića Dino Milković koji je s klupe vodio svoju momčad nije se predao te je svojim momcima ulio dodatno samopouzdanje. Ivan Buljat je dalekometnim topovskim udarcem prvo poravnao rezultat da bi igrač utakmice Danijel Toman doveo Smilčić u vodstvo. U tom trenutku Ivan Jurić tjera svoje pulene u napad što se u konačnici pokazao kao dobar potez jer je Roko Jurac zabio za izjednačenje. Neriješenim rezultatom nitko nije bio zadovoljan no serija šesteraca se morala održati. Toman, Čulina i Buljat zabili su za Smilčić Martin Arbanas, a Plovanija je ostala kratka za jedan pogodak budući da Roko Jurac nije iskoristio svoju šansu.

CB NITA - RUPALJ KONOBA VIDAK 2:2 (5:4)

Obje momčadi su došle u punim sastavima željne prolaza. Boris Baljak - Ćaća je svojim igračima prenio zamisli kako se oduprijeti naletima CB Nite. Igrači su to prihvatili, a semafor je pokazivao 0:2. Strijelci za Rupalj Konobu Vidak su bili Marko Jordan i Roko Prtenjača. Pokušavao je Ćaća primiriti svoje momke i objasniti im da utakmica ni izbliza nije riješena. Da uistinu utakmica nije bila riješena znali su i igrači CB Nita te su prvo preko Vice Gende smanjili rezultat da bi Leo Plecić odmjerenim udarcem poravnao rezultat i vratio CB Nitu u život. Nedugo zatim suci Paleka i Lang su odsvirali kraj te se i ovaj pobjednik morao odlučiti ruletom šesteraca. CB Nita je taj zadatak besprijekorno odradila, svi su zabili (Leo Plecić, Šime Jakušić i Filip Lekaj), a Rupalj Konoba Vidak je ostala kratka za jedan pogodak budući da je Martin Nonković skinuo udarac Mate Čuline. Kapetan Rupljanosa Josip Štrkalj nije krio razočarenje no poručio je svima da dogodine dolaze jači i idu po pokal.

POLUFINALE

CB NITA - MNK SMILČIĆ MARTIN ARBANAS

TIN - VAROŠ ZARA DENTAL CENTAR

Izvještaj četvrtfinalnih utakmica diječijeg turnira Sonik futsal Cup Arbanasi 2020.:

MNK ŠKABRNJA - LA BOCCA 2:1

Obje momčadi u punim sastavima došle su po prolaz u polufinale. Mitar Pavičić postigao je pogodak i doveo Škabrnju u prednost. La Bocca je tražila igru i recept za postizanje pogotka te je najzad preko Bepa Sudinje došla do pogotka i poravnanja rezultata. Utakmica je mogla otići na obje strane no jedan od ponajboljih igrača na ovom susretu Mitar Pavičić postiže svoj drugi pogodak i priskrbljuje Škabrnji prolaz u polufinale.

RIVOLTA - MALO BOLJI 2:5

Odmah na početku valja napomenuti da je David Ćuković igrač utakmice s tri zabijena pogotka. Malo bolji su tijekom cijele utakmice držali kontrolu rezultata i s boljom igrom nisu dozvoljavali da im se Rivolta približi. Pored spomenutog Ćukovića u listu strijelaca se dva puta upisao i Frane Matković. Za Rivoltu pogotke su zabili Romano Vukoša i Šime Župan.

MNK SMILJEVAC - MNK DASIADDO 2:2 (3:4)

Držao je Smiljevac u šahu Dasiaddo tijekom cijele utakmice no nisu zadali konačan udarac. Luka Morić zabio je dva pogotka za Smiljevac no ni to nije bilo dovoljno za prolaz. Tražio je Danijel Zubčić načine kako preokrenuti rezultat, rotirao je igrače Dasiadda, mijenjao ritam no više od neriješenog rezultata nije išlo. Odlični Martin Surać i Mate Knežević bili su strijelci za Dasiaddo. U ruletu šesteraca pobjedu je odnio Dasiaddo, Luka Ukalović i Martin Surać su bili precizni, a za Smiljevac je zabio samo Dominik Gobin.

PUNTA BAJLO - GAUNI BIOGRAD 3:1

Punta Bajlo je odlučno krenuo da na svom terenu uzme pokal. Furiozan ulazak u utakmicu okrunili su trima pogotcima, a Matija Surać zabio je dva. Priključio mu se s jednim pogotkom Enzo Kotlar za lagodnu plovidbu kroz utakmicu. Za Gaune je tek Petar Musić zabio počasni pogodak

POLUFINALE:

MNK ŠKABRNJA - MNK DASIADDO

PUNTA BAJLO - MALO BOLJI