Na Facebook stranici 3. HNL jug objavljen je službeni prijedlog Nogometnog saveza Zadarske županije da se nedavno osnovani HNK Zadar uvrsti u natjecanje 3. HNL jug umjesto NK Zadra s.d.d. Prijedlog poslan Nogometnim savezima Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije potpisuje Reno Sinovčić, predsjenik NSZŽ:

- Ovi putem vas molimo da podržite prijedlog našeg saveza da se Hrvatski nogometni klub Zadar uvrsti u natjecanje 3. NHL Jug umjesto umjesto Nogometnog kluba Zadar SSD. S obzirom da je HNK Zadar uvršen u natjecanje Prvih liga mladih uzrasta na nivou središta Split, te je u proteklom periodu HNK Zadar postao nositelj kvalitete u našoj županiji.

U interesu svih nas je da HNK Zadar postane nositelj kvalitete što je jako dobro za nogomet u našoj županiji. Svakodnevno se povećava broj igrača u svim kategorijama, iako je klub koji je osnovan prije pola godine, a radi se na realizaciji stjecanja što kvalitetnijih uvjeta, kako za odigravanje službenih utakmica, tako i za treniranje, stoji u Prijedlogu.