U pomalo drugačijem izdanju i uz pridržavanje epidemioloških mjera i ovog se ljeta, od nedjelje 16. kolovoza, na vanjskim malonogometnim terenima ŠC Višnjik održava 4. Memorijalno humanitarni turnir Antonio Jurjević. Rok za prijave je do 14. 8., a izvlačenje parova će se održati u Caffe bar E.T. Istog dana u 20h.
Jedan od najboljih turnira u Zadarskoj županiji, ove je godine, kako bi se izbjegle veće gužve, smanjen na samo jednu kategoriju. Naime, humanitarni turnir se dosad igrao u tri kategorije: seniori, veterani i djeca, a ove će godine priliku igrati na malonogometnom terenu imati isključivo seniorske ekipe.

Turnir se igra prema sustavu 4+1 (futsal pravila), a prijavljeno je već više od šezdeset ekipa. Oni koji se još uvijek nisu stigli prijaviti mogu to napraviti sve do 14. kolovoza do 20 sati kada je organizirano izvlačenje parova.

- U ponešto drugačijem formatu i ove godine, u spomen na našeg preminulog prijatelja Antonia Jurjevića organiziramo humanitarni malonogometni turnir. Molimo sve igrače i posjetitelje da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka, kazala je Bruna Kutija, predsjednica Humanitarne udruge Antonio Jurjević zahvaljujući Denisu Karloviću i ŠC-u Višnjik na izvrsnoj suradnji dosadašnjih godina.

Od sredstava prikupljenih na prošlogodišnjem turniru, Humanitarna udruga Antonio Jurjević je prošle i ove godine donirala preko 190 tisuća kuna potrebitoj djeci u Zadarskoj županiji, a humanitarni karakter će biti dio i ovog turnira.

- Sredstva prikupljena od kotizacija, koja kao i uvijek iznosi 400 kuna, te sredstva prikupljena od prodaje hrane i pića, tijekom ove i iduće godine bit će donirana najmlađim stanovnicima Zadarske županije, kazala je Kutija dodajući kako se sve donacije koje je udruga dosad napravila, kao i vijesti o tome kako protječe ovogodišnji turnir mogu pratiti na njihovoj Facebook stranici.