Plivački maraton Preko - Zadar, koji je na Dan pobjede održan u organizaciji PK Zadar, završen je pobjedom Antonia Buličić, što je prvi put u povijesti da je djevojka slavila u apsolutnoj konkurenciji. No Antonia nije bila jedina junakinja tog dana - jednak podvig ostvarila je i 13.godišnja Ana Marija Kovač iz Nuštra, jedina paraplivačica koja je ove godine uspjela isplivati maraton.

- Covid-19 je na nekim našim natjecateljima ostavio trag i žal što nema natjecanja, pa su se i na zasluženom odmoru odlučili na plivački maraton. ako je i Ana Marija svakodnevno trenirala za Otvoreno PH, koje je na kraju otkazano i odgođeno do daljnjeg, otišla na ljetovanje i isplivala 48. Plivački maraton Preko Zadar. Posebno zahvaljujemo Ivanu Tot iz mjesta Preko s otoka Ugljena koji je bio Ana Marijin pratilac na brodu. Emotivni zagrljaj koji je izazvao gromoglasan pljesak sudionika izazvala je klupska prijateljica, trenerica PK Zadar Danijela Kurtin, otkrili su iz PK Cibalae.

Ana Marija je ukupno zauzela 60. mjesto od 114 plivača i 9. u kategoriji djevojčica do 15 godina, a maraton je isplivala za vrijeme 1:36.04.