Ovog vikenda nastavlja se Pag PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND za sve ljubitelje aktivnog turizma i uživanja u prekrasnim pejzažima mjesečevog otoka.

Za osmišljavanje, izradu i provođenje koncepta ovih atraktivnih događanja zaduženi su Run Croatia i Udruga Kissa u suradnji s otočnim turističkim zajednicama. 

- Nakon tri uspješna aktivna vikenda na otoku Pagu, veseli nas da ćemo ovog nadolazećeg vikenda aktivnim turistima omogućiti upoznavanje južnog dijela otoka Paga. Imamo dvije atraktivne discipline, brdski biciklizam u subotu, 1. kolovoza u gradu Pagu i dan kasnije, 2. kolovoza nordijsko hodanje u Vlašićima. U obje discipline moći ćete upoznati ono najljepše što vam nudi južni dio otoka Paga, kazao je Berislav Sokač iz Run Croatia.

Prvog dana kolovoza zaljubljenici u brdski biciklizam kreću na stazu romantičnog naziva „Zagrljaj kamena i vjetra" koji će uživati u tišini prirode i u mnoštvu neobičnih i atraktivnih područja oblikovanih poznatom paškom burom. Na samom vrhu Kiršina (263 m) dočekat će ih polje jedinih otočnih vjetroelektrana u Hrvatskoj kao svjedok skladnog spoja prošlosti i budućnosti. Nikoga neće ostaviti ravnodušnim prizor ogromnih krakova kako se skladno i elegantno vrte na povjetarcu u kamenitom okolišu s morem u pozadini, specifična flora autohtonog bilja i ovce koje traže pašu među paškim kamenom, a tu su suhozidi, prapovijesna gradina....

Trud sudionika biti će nagrađen nevjerojatno dojmljivim pogledom na grad Pag, na fascinantna solanska polja, na Velebit i Velebitski kanal.

I, naravno, ono što domaćini obećavaju jest da će svi zagrliti predivan paški kamen, a vjetar će im uzvratiti zagrljajem.

U nedjelju , 2, kolovoza ljubitelji sve popularnijeg nordijskog hodanja imat će prigodu krenuti na neobičnu i zanimljivu stazu „Sunčani sat" u mjestu Vlašići.

- Priključite nam se na jednoj od najdojmljivijh staza našeg mjesečevog otoka. Okruženi plavim nebom, bjelinom kamena i modrim morem uživati ćete u slobodi postojanja i kretanja na najjužnijem dijelu otoka. Pogled sa Sunčanog sata na Velebit, Paški most, Ljubački zaljev, otočić Sikavac i zelene vrhove otoka Ugljana u daljini dugo ćete prebirati po mislima. Staza vodi iz Vlašića preko brda do makadamske ceste ka Sunčanom satu koji je u neka davna vremena napravio zaljubljanik u Sunce, more i paški krš. Hodati ćemo osam kilometara. Po povratku okrijepiti ćemo se Paškom marendom. Na početku dobiti ćete kratke upute za učinkovito nordijsko hodanje, navela je voditeljica Silvija Zoković i pozvala sve ljubitelje nordijskog hodanja da pod stručnim vodstvom sebi priušte nezaboravno jutro ovogodišnjeg ljetovanja. 

Brdski biciklizam na stazi „Zagrljaj kamena i vjetra" i Nordijsko hodanje na stazi „Sunčani sat" provodi se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Paga u sklopu projekta PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND i u organizaciji Run Croatia i Plesne Udruge Kissa.
Cilj ovog zajedničkog projekta je promicati otok Pag kao destinaciju za aktivni i gastro turizam te promicanje kulture i tradicije otoka Paga koji će se događati svakog vikenda do kraja kolovoza u suradnji sa TZG Pag, TZG Novalja, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja.

Dodatne informacije možete pronaći na Web stranici www.runcroatia.hr