Zadar će biti Europski grad sporta u 2021. godini, slavodobitno je objavila resorna pročelnica Dina Bušić. Očekivano je prihvaćena online kandidatura Grada Zadra koja je imala sto stranica i video spot. U Bruxellesu će biti potpisati sponzorski ugovor za postojeće i nove manifestacija, najavila je Bušić i istaknula kako će to biti turistička promidžba Zadra kao grada sporta.

Uz sponzorski ugovor (?) dodatno će se raditi na intenzivnoj promociji sporta za što širu skupinu građana, kroz različite marketinške aktivnosti te organizaciju nekih novih ili pojačano održavanje postojećih manifestacija, kazala je Bušić.

Grad Zadar je, prema riječima Branka Dukića, svojom sportskom infrastrukturom, programima rekreacije i sporta namijenjenim građanima, iskustvima organizacije prestižnih međunarodnih sportskih natjecanja, udovoljio je kriterijima potrebnim za dodjelu još jednog priznanja.

Gradonačelnik i tim iz Upravnog odjela za kulturu i sport pozvani su na dodjelu nagrade u Europski parlament u Bruxelles u prosincu 2020.