U organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije proteklog vikenda na sportskom centru Višnjik održano je proljetno prvenstvo Zadarske županije u Kids Athletics.

Na prvenstvu je sudjelovalo 7 ekipa podijeljenih u dvije starosne kategorije: kategorija djece i dječaka do 9 godina i kategorija od 9-13 godina. Svaku ekipu činilo je 8 dječaka i djevojčica koji su se natjecali u 5 disciplina u ekipnoj konkurenciji. Trčanje 50 m, trčanje 50 m preko niskih prepona, žabice skokovi, štafetno trčanje zvano "formula" i skupljanje loptica 3 min.

Nakon održanih disciplina u kategoriji djece do 9 godina pobijedila je ekipa Bartolići iz Osnovne škole Bartol Kašić predvođene nastavnicom Zdravkom Vidukom, drugo mjesto podijelile su ekipe Alojzija Stepinaca zvane Morske Vile i ekipa je iz atletskog Kluba Start predvođena trenerom Jurom Vuletom dok je četveroplasirana ekipa također iz AK Start na čelu s voditeljem Ivanom Mijolovićem

U kategoriji dječaka i djevojčica do 13 godina pobijedila je ekipa iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar zvana "Prva liga" predvođena trenerom Danijelom Tadićem dok su drugo i treće mjesto podijelile Osnovna škola Zadarski Otoci predvođeni nastavnicom Anamarijom Boticom Milijanović i druga ekipa Alpjzije Stepinca predvođena voditeljicama Anabelom Rados i Petrom Miloševski.

Na kraju natjecanja svi sudionici dobili su prigodne medalje, a ekipe diplome za postignuti uspjeh .

Predsjednica športske zajednice grada Zadra Snježana Jurinić bila je prisutna natjecanju. 

- Jako sam zadovoljna radom s mladim sportašima, pristupom prema djeci kao i samoj organizaciji natjecanja sve je prilagođeno djeci da kroz trčanje skakanje preskakanje pokažu svoje sposobnosti koje su stekli u proteklom periodu.

Nadam se da će ovakvih natjecanja u budućnosti biti i više na razini grada i cijele Zadarske županije. Grad Zadar ulaže i ulagat će u infrastrukturu, a na klubovima je da osmišljavaju programe i projekte koji će doprinijeti razvoju mladih.