Dva nas dana dijele od zadarskih kvalifikacija za atletsku Erste Plavu ligu.

Riječ je o natjecanju učenika trećih, četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola koje se održava u osam hrvatskih gradova. Među njima je i Zadar, a datum održavanja zadarskih kvalifikacija je četvrtak 18.lipnja 2020. na atletskom stadionu ŠC Višnjik.

Osim on line prijava (izravno na stranicama Erste Plave lige ili putem maila [email protected]) moguće je prijaviti se i osobno na tribinama atletskog stadiona ŠC Višnjik danas od 18:30 do 20 sati. Tom prigodom organizatori iz AK Fortius rado će odgovoriti na sva pitanja atletičara vezana uz natjecanje, discipline, pravila, satnicu, borbu za zagrebačko finale...

Krajnji rok za prijave je na sam dan natjecanja (18. lipnja), sat vremena prije početka natjecanja za uzrast u kojem se atletičar natječe.

Prilikom prijave uz ime i prezime učenika potrebno je napisati discipline za koje se prijavljuje (najviše dvije) te ime škole koju zastupa.

Trećaši i četvrtaši u izboru imaju utrke na 60 m i 300 m te skok u dalj i bacanje vortexa, a petaši i šestaši utrke na 60 m i 600 m, skok u dalj i bacanje kugle.

Na borilište prvi izlaze šestaši i to u 16 sati. Od 17 sati za plasman na zagrebačko finale (na koje ide dvoje prvoplasiranih iz svake discipline) borit će se petaši. U 18 sati započinje natjecanje četvrtaša, a u 19 sati trećaša.

Svi natjecatelji dužni su doći na stadion barem pola sata prije početka natjecanja njihove dobne skupine kako bi na vrijeme dobili startne brojeve.
Prošle godine na velikom zagrebačkom finalu Zadrani su osvojili treće mjesto u ukupnom poretku.