Klubovi ABA lige glasali su na današnjoj skupštini da se natjecanje ne nastavi, saznaje Mondo.ba.

Kada su riješena pravna pitanja, pristupilo se glasanju. Za nastavak bila su tri kluba, a protiv devet. Za nastavak sezone glasali su: Mornar, Budućnost i Partizan a protiv su bili Primorska, FMP, Cedevita Olimpija, Crvena zvezda, Igokea, Krka, Mega, Zadar.

Treba reći i da su se klubovi ovako izjasnili, ali da to još nije službeno usvojeno. Trenutna rasprava je o modelu kojim će se završiti sezona.

Zvezda je rekla da prati Euroligu, Partizan zahtijeva da se zna tko će biti četvrti, kao i da se "riješi" utakmica Budućnost - Crvena zvezda. Klubovi koji su bili protiv nastavka traže da ne bude ispadanja, pa će tako Zadar i dogodine igrati ABA ligu.

Iz KK Zadar kasnije su javili kako je službeno prvi put u povijesti od svog osnivanja otkazana sezona regionalnog natjecanja.

- KK Zadar ostaje u prvom razredu natjecanja, a liga se proširuje za dva dodatna mjesta, koja će najizglednije popuniti dva najbolje rangirana kluba iz ABA Liga 2, odnosno u ovom slučaju Košarkaški klub Borac - Čačak i KK Split.

Također, postoje indicije kako će KK Gorica dobiti pozivnicu za pristupanje drugoj ABA ligi, što će značiti kako će Hrvatska sljedeće sezone imati svoja četiri predstavnika u prvoj i drugoj ABA ligi.