Športski centar Višnjik dva će tjedna biti domaćin hrvatskim teniskim reprezentativcima, a njihov boravak bio je prilika da zadarski gradonačelnik obiđe terene te se susretne s Bornom Ćorićem i njegovim kolegama po reketu. Iako je okoliš još neuređen, pa nema očekivanog zelenila, pogled na terene je impresivan

- Ovaj objekt dio je promišljenog obogaćivanja Višnjika nizom različitih i kvalitetnih sadržaja. Ja i moji prethodnici godinama radimo na podizanju ponude i standarda, pa smo danas dobili jedan centar koji okuplja puno građana, posebice najmlađih. Kada vidimo ovoliko teniske mladosti na terenima, nema sumnje da ćemo u budućnosti imati još teniskih reprezentativaca, rekao je Dukić, dodajući kako je sportski centar primjer mnogima drugima u Hrvatskoj.

S Ćorićem se prisjetio polufinala Davis cupa 2018. godine, kada je tenisače bodrio na tribinama. Za vjerovati je kako će, osim zelenila, teniskim terenima u budućnosti, kad se iznađe sredstava, biti pridružena barem jedna tribinica s dodatnim sadržajem koji bi omogućio kvalitetniju pripremu tenisača.

Borna je svoje pozitivne dojmove također podijelio s novinarima, nakon čega su ga okupirali mladi tenisači iz TK Zadar 08, tražeći od njega potpis i zajedničku fotografiju.

- Veseli me kada vidim ovoliko djece na terenima, ako sam osobno samo jedan posto pridonio sretan sam, rekao je Ćorić.

Direktor ŠC-a Višnjik Denis Karlović zahvalio je Gradu Zadru na potpori razvoju centra i jamstvu da budući projekti neće stati. Planova je još uvijek puno i čim se iznađu sredstva bit će novih sadržaja. Za sada je prva stavka zamjena travnjaka na nogometnom igralištu, kojega koristi 900 mladih nogometaša.