Popuštanjem mjera civilnog stožera diljem Republike Hrvatske i Košarkaški klub Zadar se polako, ali sigurno sa svojim igračkim kadrom vraća treninzima i održavanju optimalne sportske spreme, izvijestili su iz kluba.

Tako su se početkom ovog tjedna mlade snage poput Antonia Sikirića, Lovre Klarića, Domagoja Horvata, Maksima Matuline, Krševana Klarice, Gabrijela Karamarka, Jurice Zagoršaka, Toni Vidova, Mikolaja Klimontowicza, Tonija Devića Obradovića, Lovre Stanovića i Duje Brale postupno vratili trenažnom procesu, pri čemu im pomažu klupski treneri Jure Ružić, Marko Selin, Toni Dijan i kondicijski stručnjak Mario Mandir.

Iako se treninzi za sada održavaju na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik uz individualne termine korištenja klupskog fitnessa, već od sljedećeg tjedna očekuje se priključenje pojedinih seniorskih prvotimaca, ali i konačni povratak u dvoranu Krešinog doma.

Nema najava o tome da bi se mogao aktivirati ugovor treneru Danijelu Jusupu, kojemu je raskinut zajedno s većinom igrača iz seniorskog pogona. U slučaju povratka na parkete ABA lige, Klimontoviczu, Zagoršaku i ostalima u utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu mogli bi se priključiti Gilbert, Uljarević, Junaković i Planinić. Svima drugima, uključujući Zadrane Ivanova i Mavru, ugovori su raskinuti.