Nakon otvaranja trgovina, obrta i kulturnih ustanova u drugom krugu popuštanja mjera Nacionalnog stožera su rekreativni sportaši. Direktor Višnjika Denis Karlović kaže kako mu svakodnevno stižu upiti građana o vanjskim terenima, koji bi se prema zadnjim informacijama trebali otvoriti 4. svibnja.

- Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta u trajanju od 30 dana primjenjuje se do 4. svibnja. Praktički cijeli vanjski dio sportskog centra bit će otvoren za građane, ne bude li novih uputa i ograničenja, kaže Karlović.

Iako bi prema novoj odredbi na bazenu i u dvorani mogli trenirati vrhunski sportaši prve i druge kategorije te nacionalni prvoligaši, to za sada nije izvjesno.

- Kad bismo otvorili bazen za ove kategorije, moglo bi ga koristiti samo troje sportaša, što znači da ga nema smisla otvarati dok se ne proširi krug mogućih korisnika. Ali očekujemo daljnje popuštanje mjera, spremni smo.

Dvoranu bi mogao koristiti KK Zadar, ali nema s kime, budući da je već ranije raspustio prvu momčad i trenera.

Naravno, financijska šteta za trgovačko društvo u vlasništvu Grada Zadra zbog neodržavanja sportskih i zabavnih priredbi bit će velika.

-Pokušavamo dogovoriti odigravanje otkazanih natjecanja u lipnju, srpnju, čak i u listopadu. Za sada bitno je da omogućimo građanima da borave na svježem zraku i rekreiraju se, a u dogovoru s Gradom vidjet ćemo kako dalje, kaže Karlović.