Nakon konzultacija sa Županijskim stožerom Civilne zaštite, Uprava Sportskoga centra Višnjik donijela je odluku kojom se do daljnjega, iz preventivnih razloga u sklopu propisanih preporuka i mjera sprječavanja zaraze koronavirusom (COVID - 19), za sve korisnike i za sve aktivnosti (utakmice, treninzi, predavanja, seminari, rekreacija...) zatvaraju kompleks bazena, Dvorana Krešimira Ćosića, gimnastička dvorana i drugi zatvoreni prostori sportske i rekreacijske infrastrukture u Sportskom centru Višnjik.

Odluka je stupila na snagu u trenutku donošenja i vrijedit će do opoziva, a SC Višnjik javlja kako je istodobno poduzeo i druge mjere kako bi u najvećoj mogućoj mjeri svi njegovi zaposlenici, korisnici i posjetitelji bili zaštićeni. O možebitnim promjenama u režimu rada svih zatvorenih (i drugih) sportskih i rekreacijskih prostora, izvijestit će javnost u trenutku nastupa tih promjena.

Iz Sportskog centra su uputili su i priopćenje Snježane Jurinić, predsjednice Sportske zajednice Grada Zadra:

Poštovani sportski djelatnici,

s obzirom na nastalu epidemiološku situaciju u svezi koronavirusa (COVID - 19) u konzultacijama sa Centrom za civilnu zaštitu Zadarske županije preporučamo obustavu svih sportskih aktivnosti do daljega. Sve službene informacije koje budemo imali pravodobno ćemo Vam prosljeđivati. Nepridržavanjem preporuka riskirate potencijalne neželjene posljedice. Za sve informacije stojim Vam na raspolaganju.