Desetak dana trajala je opijenost naslovom pobjednika Kupa Krešimira Ćosića, a onda se dogodio povratak u realnost. Košarkaši Zadra sinoć su teškom mukom, nakon što su u nekoliko navrata zaostajali devet poena, pobijedili na papiru mnogo slabijeg gradskog rivala Sonik Puntamiku rezultatom 85:80. Na lošu strukturu momčadi, a zatim i odlazak nominalno prvog centra Akosa Kellera, nadovezala se ozljeda Ive Ivanova, pa je zadarska momčad značajno izgubila na ubojitosti. Kako će to izgledati protiv puno jačeg FMP-a u subotu, bojimo se i pomisliti.

- Kao da nismo došli na utakmicu. Trebalo nam je četiri minute da zabijemo koš. Osjetio sam nonšalanciju, a protiv Puntamike to tako ne ide. Ni protiv koga, a pogotovo protiv njih. Oni su vrlo dobri šuteri za tri poena, uvijek su motivirani protiv nas i imaju kvalitetu da nas kazne. Bili smo blizu, jako blizu da izgubimo utakmicu. Sreća da smo na poluvremenu s devet razlike prišli na samo jedan. Igračima sam rekao da sam razočaran utakmicom i pristupom. Trebamo igrati angažiranije i poštivati svakog protivnika jer mi nismo, prvi ja, a onda igrači, nikakve face da bismo mogli ikoga podcjenjivati. To me najviše boli. Mogu razumjeti lošu utakmicu, ali pristup i angažman moraju biti na razini.

Šesnaest izgubljenih lopti Zadra naspram sedamnaest pogrešaka Puntamike pokazatelj su koliko stvari nisu tekle glatko u ovom dvoboju...

- Da je Sonik to bolje kaznio, možda bi odmah vodili desetak razlike. Nedostaje nam Ivanov i sada imamo problem sa spuštanjem lopte pod koš. Kada smo se ubrzali s Vukovićem na petici stigli smo ih i na kraj pogodili šutove za tri poena. Ne volim kada se olako pristupa utakmici. Ja svakome pristupam kao da igramo protiv Real Madrida, ali igrače očito nisam uspio uvjeriti da ovoj utakmici pristupe kao i svakoj drugoj.

- Imali su četiri dana odmora, nakon čega smo napravili šest treninga u tri dana, nakon čega smo ih opet odmorili... Ne bi smjeli biti umorni. Od četvrtka do subote smo ih nagazili, no očekivao sam da će biti malo agilniji, brži, pokretniji. Umor je bio naočitiji kod Vukovića, no on je igrao 33 minute, što inače ne igra, zaključio je Jusup.

Spomenuti Vuković bio je predvodnik svoje momčadi do novih bodova u Premijer ligi s ostvarenim dvostrukim učinkom od 18 poena i 11 skokova.

- Znali smo da će Sonik dati sve od sebe i ući napaljeno. Na kraju krajeva, kvalitetna su momčad u kojoj su Šime i Pero, koji su lani bili s nama. S obzirom na pauzu, podigli smo ritam treninga, no kapetan nam se ozlijedio, a Dominik je bio s reprezentacijom pa je bilo malo teže trenirati. Srećom, na kraju smo uspjeli izvući pobjedu na mišiće, rekao je Vuković.

Trener Puntamike Šime Kraljević osvrnuo se na gradski derbi u kojem njegova momčad svakako nije bila bez šanse.

- Napravili smo dobru pripremu, detektirali smo ono što se će raditi nakon ozljede Ivanova. Zadar nije imao poziciju u postu da nas napada. Nisu imali napadački dubinu. Utakmicu je prelomila treća četvrtina. Zadar je za nas kvaliteta više, ali moramo biti ponosni na napredak koji smo pokazali u posljednje tri utakmice. Vidi se ono što želimo i na čemu radimo. Čestitke Zadru i želim im da ostanu u ABA ligi i da u hrvatskom prvenstvu ostvare svoje ciljeve.