Pobjedom Zadra protiv Sonik Puntamike zaokružen je uspješan dan favorita u prvom danu Kupa Krešimira Ćosića, što se do subote igra u dvorani na Višnjiku. Ciboni, Gorici i Splitu u polufinalu se pridružio Zadar, koji je u posljednjoj utakmici, u gradskom okršaju sa Sonik Puntamikom, slavio 99:73.

Nije doduše Zadar bez ikakvih poteškoća došao do ove pobjede. Puntamičani su krenuli fanatično, a igrači Zadra rezervirano, pa je "mlađi brat" zarana poveo i prednost održavao do kraja prve četvrtine. Vrlo je motiviran bio donedavni igrač Zadra Petar Marić, kao i krilni centar Tomislav Cvitković, koji je kroz ranjivu zadarsku obranu u prvoj četvrtini stigao do 12 postignutih poena. Uz nekoliko bljeskova Tea Petanija to je bilo dovoljno za vodstvo 23:27 na kraju prve četvrtine.

U zadarskim redovima jedini je raspoložen bio Martin Junaković, koji je u prvih 12 minuta igre postigao 16 poena. Pat-pozicija trajala je do polovice druge četvrtine, kada je Sonik Puntamika odigrala tri minute bez postignutog poena, što je bilo dovoljno Zadru da preokrene utakmicu i usmjeri je u svoju korist. Na poluvremenu je bilo 55:45, a serijom 14:2 u drugom poluvremenu stigao i do nedostižnih 69:47. Zadru je najveći dobitak bila rola Ivana Siriščevića, koji je s nekoliko pogodaka napokon pokazao da se vraća nakon ozljede.

Posljednja četvrtina bila je samo odrađivanje formalnosti, u kojoj su sa zadarske strane priliku dobili Jure Planinić, Karlo Uljarević, Jan Palokaj... Trener Danijel Jusup uspio je u pobjedi sačuvati Bryona Allena, koji je na parketu bio samo šest minuta, bez postignutog koša. Najefikasniji igrač utakmice bio je Martin Junaković s 19 poena (u 13 minuta igre), dok je kod Sonik Puntamike najučinkovitiji bio Cvitković sa 16 poena.

Sonik Puntamici ostaje zadovoljstvo što je igrala pred lijepim brojem gledatelja na Višnjiku, a Zadar kreće prema puno ozbiljnijem protivniku, Splitu, koji je danas "isprašio" Pulu 1981 rezultatom 107:64. Utakmica se igra u istom terminu od 20:30 sati.