Pred zadarskom momčadi na rasporedu je dalmatinski derbi u sklopu 18. kola HT Premijer lige protiv Šibenke, piše KK Zadar.

Situacija pred tradicionalni okršaj susjedskih gradova je bez prevelikih oscilacija na prvenstvenoj ljestvici. Zadar i dalje drži prvo mjesto, dok se Šibenčani nalaze na sredini iste.

Momčad s Baldekina u ovoj sezoni pretrpjela je podosta kadrovskih promjena u rosteru, a samim time nastaju i problemi u održavanju kontinuiteta. Još ranije u sezoni suradnja s Vladimirom Dašićem je raskinuta, a nedavno je šibenski klub otkazao suradnju i svome centru, Pavlu Paiću.

Nositelji igre kod "Građana" su Toni Nakić uz Tonka Vuku i obrambena linija Zadra će trebati obratiti posebnu pažnju na šibenski dvojac, ali bez imalo dvojbe sve oči biti će uprte na duel Jakova Vladovića u dresu Šibenke i Martina Junakovića na strani Zadra.

Ivan Siriščević, također je nastupao za Šibenku u sezoni 2016/2017 i istaknuo je kako Zadar ne smije olako shvatiti niti jednog suparnika.

- Sutrašnja utakmica protiv Šibenke dalmatinski je derbi, poznato je rivalstvo ovih dvaju klubova. Mi smo u relativno dobroj situaciji, prvi smo na ljestvici, ali moramo ozbiljno shvatiti protivnika, da se ne bi događali "kiksevi" kao u Sinju. Šibenka je na sredini tablice i grčevito se bori za svaku pobjedu. Sigurno će doći motivirani u Zadar, ali mi moramo pokazati svoje pravo lice i nadigrati maksimalno, naravno i pobijediti utakmicu. Raduje me povratak u momčad. Maksimalno sam motiviran i siguran da mogu puno pomoći momčadi u daljnjem nastavku prvenstva, kao i u borbi za opstanak u ABA ligi.

Trener "Plavo-bijelih" Danijel Jusup u svakoj utakmici od svojih igrača traži maksimalan angažman bez obzira na prethodne rezultate.

- Mislim da na svakoj utakmici trebamo biti koncentrirani i dati sve od sebe bez obzira na prethodni rezultat. Sad smo u nekakvoj seriji negativnih rezultata, a sljedeća utakmica je prilika da to prekinemo. Moramo to pokazati na parketu bez puno riječi, biti fokusirani na ono što trebamo napraviti i tu utakmicu probati riješiti u našu korist. Što se tiče rostera, svi su na treningu. Još imamo večeras trening, pa ćemo vidjeti hoće li to tako ostati.

Postoji li dovoljno motiva u zadarskim redovima obzirom na pretrpljene bolne poraze u oba natjecanja?

- Jednostavno moramo, nemamo drugog izbora nego dati sve od sebe. Ako smo neke stvari propustili u ABA ligi, to moramo nadoknaditi kroz kup i domaće prvenstvo, pojašnjava zadarski strateg i nastavlja:

- Što se tiče momčadi, svi treniraju. Različiti su nivoi forme. Neki su se kasnije uključivali, imali pauze i slično, ali svi treniraju.

Ivan Siriščević konačno je potpuno zdrav i iako kroz minimalnu minutažu, svojim angažmanom u posljednjoj utakmici pokazao je kako želi participirati i biti na raspolaganju momčadi i treneru.

- Svaki igrač je važan i to je dobro, da svaki igrač kad ponovno uđe da neki doprinos. Što više bude takvih igrača, šanse za pobjedom će biti veće. Mene veseli svaki povratak i to je jedna mogućnost više. U ovim utakmicama koje nadolaze mislim da će nam svaki igrač biti bitan, zaključio je Danijel Jusup.

Utakmica sa Šibenkom na rasporedu je u 18 sati u Krešinom domu.