Tri mjeseca prije rasprodano je svih 10 tisuća startnina za Wings for Life World Run u Zadru.

Sedmu godinu zaredom, Zadar će 3. svibnja biti domaćin globalnom pokretu koji je 2014. godine predstavio potpuno novi koncept utrke, prilagođene svim razinama trkača - od profesionalaca, amatera, ali i sudionika u kolicima. Čak 10 000 trkača sudjelovat će u ovogodišnjoj utrci, a oni dolaze iz svih dijelova svijeta.

Južnoafrička Republika, Norveška, Švicarska, Finska, Francuska, Češka, Mađarska, Austrija i Poljska samo su neke od zemalja koje će imati svoje predstavnike na zadarskoj Wings for Life World Run utrci. Trkači dolaze iz preko 30 zemalja, a kad je u pitanju Lijepa naša, najbrojniji će na startu biti Zagrepčani, potom Zadrani, zatim Riječani, ali i trkači iz skoro svakog kutka naše zemlje, javljaju organizatori.

Hrvatska utrka i ove bi se godine mogla naći u samom vrhu svijeta po broju studenta koji trče za one koji ne mogu, a sedmo izdanje zasigurno će obilježiti i trkači koji dolaze sa svih strana svijeta. Najmlađi natjecatelj ovogodišnje Wings for Life World Run zadarske utrke ima 16, a najstariji 88 godina.

Iako je utrka službeno rasprodana, još je uvijek moguće sudjelovati na nekoliko načina. Trčati s cijelim svijetom u isto vrijeme moguće je uz aplikaciju, na nekoj od organiziranih App Run utrka, a moguće je organizirati i svoju utrku. Pored toga, ne samo u vrijeme utrke, nego tijekom cijele godine moguće je sudjelovati donacijom. Važno je napomenuti da startnine za utrku putem aplikacije ili za organiziranu App utrku ne vrijede za start na zadarskoj utrci te sa startninama takvog tipa trkačima neće biti dozvoljen ulaz u startnu zonu na Liburnskoj obali.

Slike Zadra, cijele Jadranske magistrale i našeg prekrasnog Jadrana ponovno će obići cijeli svijet, ističu organizatori. Utrku će uživo prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, a u Hrvatskoj će, svi oni koji ne mogu biti u Zadru, utrku moći pratiti na Novoj TV i portalu dnevnik.hr te aplikaciji za pametne uređaje - Red Bull TV.

Kao i svake godine, stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je istraživanjima ozljeda leđne moždine, poručuju organizatori.

Wings for Life World Run 3. svibnja u 13 sati počet će u Zadru i na još nekoliko desetaka lokacija svijeta.