Pod stručnim vodstvom trenera Mate Bulića i Hrvoja Perice atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar nastupili su jučer u Zagrebu na dvoranskom prvenstvu Hrvatskeu atletici za juniore i juniorke na kojem su ostvarili odlične rezultate.

Hrvatska reprezentativka Laura Bartulov osvojila je srebrnu medalju u skoku udalj s preskočenih 5.42, kao i Stipe Radović koji je srebrni u troskoku s preskočenih 12.74. Marcela Rušev, hrvatska reprezentativka, osvojila je dva peta mjesta u skoku u dalj. Preskočila je 5.18, dok je u finalu na 60m trčala odličnih 8.08 što je njezin novi osobni rekord na 60m.

Osobne rekorde istrčali su Dora Grgić na 400m (1.00,38) koja je osvojila 8. mjesto, dok je Ema Korčulanin na 60 metara istrčala 8.20 i zauzela 10. mjesto s osobnim rekordom. Osobne rekorde srušili su Branimir Nakićen na 60m (7.52) i Laura Mičić (8.53).

- Prezadovoljni smo nastupom na dvoranskom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke! Naši atletičari pokazali su velik napredak i istrčali su osobne rekorde što nas raduje pred početak nove atletske sezone na otvorenom. Klub očekuju dvoranski nastupi na PH za seniore i seniorke, kadete i mlađe kadete, mlađe juniore i mlađe juniorke te prvenstvo Hrvatske u višebojima u veljači ove godine gdje očekujemo pregršt odličnih rezultata. Hvala trenerima na strpljivom radu, izjavio je predsjednik kluba Mladen Peša.