KK Zadar upao je u krizu sličnu onoj prije dolaska Danijela Jusupa za trenera, porazi u ABA ligi su postali svakodnevica (svakotjednica), a na atmosferu u momčadi očekivano nije blagotvorno djelovao ni poraz protiv Alkara u domaćem prvenstvu. S druge strane sutra ih čeka Partizan, koji je u istom natjecanju pobijedio osam puta zaredom, u EuroCupu srušio Trento i Bolognu. I kladioničari su se premišljali koji koeficijent staviti na pobjedu domaćih u Pioniru (subota, 20 sati), prevladalo je samilosnih 1,05 umjesto realnijih 1,01. I što onda očekivati?

Pobjedu, naravno, jer će se zadarski navijači odmah prisjetiti kako je bivši trener Ante Nazor pretprošle godine, u prvoj utakmici nakon preuzimanja momčadi, "istriskao" Partizan usred Beograda, kada to nitko nije očekivao. Nada umire posljednja, a već prva četvrtina sigurno će pokazati kako će se kretati rezultat do kraja. AKo Zadar ne bude pravi, već u njoj nazrijet će se katastrofa...

- Partizan je po prikazanoj igri u ovom trenutku najkvalitetnija momčad u ABA ligi, dok smo mi očito pali u formi. Poraz protiv Igokee nas je dosta uzdrmao, što se vidjelo protiv Alkara. Žao mi je zbog poraza, ispričavam se najvijačima, nismo smjeli to dopustiti. Idemo u Beograd bez Gilberta, dok se Mavra u ovom porazu u Sinju ipak malo vratio formu. Sama pozicija na tablici nije ono što me brine, bili smo i gori, ali me brinu forma i ozljede, jer mi nemamo neku posebnu širinu rostera za ABA ligu, rekao je sinoć novinarima na Višnjiku trener Danijel Jusup.

Porazi su izvukli na površini i neke stare probleme, navodno se u svemu ističu Bryon Allen i Martin Junaković. Ne zna se u kojoj je kategoriji, nezadovoljnih ili ozlijeđenih, Ivan Siriščević.

- Siriščević se vratio i trenira, ali nije u punom intenzitetu. Ako ne možeš u fulu trenirati ne možeš ni igrati, to je jedna, jedna..., stao je Jusup.

Zadru će, to je jasno, trebati puno pogođenih teških šuteva, a najviše istinski vođa momčadi, kakav je u spomenutoj pobjedi bio Luka Božić (pozdrav Podgorici). Dugo vremena to je bio Bryon Allen, i sada to može biti kad mu se "poklope zvijezde", ali navijači najviše zazivaju Dominika Mavru.

- Smatram da se može igrati sa svakom momčadi, a ako nam se poklope neke stvari mislim da svi trebamo vjerovati da možemo iznenaditi. U teškoj smo situaciji, za spas od ispadanja moramo raditi neke stvari koje ne bi bile normalne, a to je da dobijemo Partizana u Beogradu. Ja vjerujem u to i s tom mišlju idem tamo, rekao je jučer Mavra.

Zbog zauzetosti Arene Partizan će utakmicu igrati u mitskom Pioniru, što znači vrhunsku atmosferu i dvoranu napunjenu do vrha. Može li i Zadar biti dio te atmosfere?