Nakon Splita Final Eight Kupa Krešimira Ćosića izborila je i momčad Sonik Puntamike, koja je u zadarskom gradskom derbiju nadigrala lidera Prve lige, KK Jazine Arbanasi, rezultatom 81:72, javlja Basketball.hr.

Puntamičani su bolje otvorili susret te imali inicijativu i vodstvo tijekom cijele prve četvrtine koja je završila rezultatom 22:18 za Zelene. Na otvaranju druge četvrtine Juraj Segarić tricom odvodi Sonik na 25:18. Umjesto očekivanog stavljanja stvari na pravo mjesto, dogodio se protuudar Jazina, koje serijom 13:0 preuzimaju vodstvo (25-31) i kontrolu rezultata između četiri i šest poena razlike.

Početkom drugog poluvremena Sonik stišće u obrani, podiže agresivnost i potpuno zaustavlja Franka Šanga, koji je tricama pokrenuo preokret Jazina. Istovremeno su neutralizirali i novopridošlog američkog playmakera Dariana Adriana Andersona, ostavili Stipi Krstanoviću otvoren put prema košu, ostavljali ga samog na šutu za tri poena, a ovaj to nije iskoristio. Ovim taktičkim rizikom Puntamičani su napravili gro posla na putu prema pobjedi. Uglavnom su do kraja susreta održavali prednost između šest i 12 poena razlike. Istina, Jazine su dva puta stigle do -4, no ni tada se nije činilo da imaju snage za preokret. Jednostavno, Sonik je imao kontrolu događanja na parketu.

Tomislav Cvitković je bio najefikasniji igrač Sonika. Postigao je 22 poena, Juraj Segarić ih je zabio 18, a značajan doprinos, posebice serijom trica na kraju treće i početku četvrtine, dao je Emilio Banić (12 poena za 17 minuta). Kod Jazina svidjeli su se Roko Erslan i novak Anderson, koji su postigli po 17 poena.

Na kraju je završilo 81:72 za premijerligaša, koji će u četvrtfinalu zaigrati protiv pobjednika susreta Alkar-Zadar, koji je na rasporedu večeras u 19 sati.