U osmini finala Kupa Krešimira Ćosića sutra će u u dvorani OŠ Zadarski otoci igrati Diadora, koja u njoj igra sve domaće utakmice te GKK Šibenka. Iz šibenskog kluba izvijestili su kako je njihovim navijačima Funcutima zabranjen dolazak u Zadar.

- Navedena dvorana ne zadovoljava sigurnosne uvjete, a na preporuku PU Zadar koja je utakmicu procijenila kao rizičnu, Povjerenik za natjecanje donio je odluku da u dvorani smije biti maksimalno 200 gledatelja, da u nju ne smiju doći gostujući navijači, a GKK Šibenka može dovesti maksimalno 10 službenih osoba koji moraju biti smještene odvojeno od ostalih gledatelja te svi moraju imati dodijeljena i označena sjedeća mjesta, stoji u odluci Povjerenika za natjecanje.
Na navod o dvorani koja ne udovoljava za igranje utakmica visokog rizika jutros su odgovorili iz Diadore.

- Dvorana na Bilom Brigu je naš domaći teren i želimo ovu povijesnu utakmicu odigrati na našem parketu, u koji smo zajedno s Osnovnom školom Zadarski otoci uložili maksimalan trud i resurse kako bi zadovoljili svim uvjetima i propozicijama natjecanja u kojima participiramo. Nalog koji je HKS-ov Povjerenik za natjecanje donio, a kojeg je GKK Šibenka objavila na svojoj Facebook stranici, u kojem se utakmica navela kao rizična, zasigurno nije utemeljen na našoj domaćoj publici. Smatramo da bi HKS kao krovna košarkaška institucija baš ovakve priče trebala podržavati i na njima inzistirati, kako bi se košarka približila svima, ponajprije „malim" klubovima i sredinama koje egzistiraju skoro pa isključivo na Entuzijazmu volontera - zaljubljenika ove predivne igre. Pozivamo još jednom sve u srijedu na Bili Brig i nadamo se pravoj košarkaškoj predstavi i fešti, stoji u priopćenju.