Košarkaši Zadra nisu uspjeli iznenaditi Cibonu u Zagrebu i tako si olakšati put za ostanak u ABA ligi. Dapače, jedan od izravnih konkurenata pregazio ih je od prvog trena, brzo poveo 12, 20 i više poena razlike te ostavio Zadar u grčevitoj borbi s Igokeom i Megom Bemax. Čak više od rezultata 89:60 brine nemoć Jusupove momčadi, koja je, igrajući doduše bez prvog razigravača Dominika Mavre, pokazala nemoć u svim segmentima igre. Ne samo da je ugrozio opstanak, nego i stavio veliki upitnik na mogućnost da odlaskom Cedevite iz hrvatske košarke preskoči Cibonu i osvoji željeni naslov prvaka. S ovakvom igrom - "malo morgen".

Kada se vidjelo da na parketu, a ni u zapisniku nema viroznog Dominika Mavre, znalo se da Zadar čeka teška utakmica. No malo tko je slutio da i ovakav, ovosezonski Zadar, može utakmicu otvoriti zaostatkom 12:0 ili 17:2. Sedamnaest primljenih poena u pet minuta utakmice bio je prosjek za oko 140 primljenih koševa u utakmici. Cibona je primijenila isti recept kao Primorska, kada je Šiško protiv Zadra podijelio rekordnih 19 asistencija. Ulogu je ovog puta preuzeo Rebec, koji je ulaskom u reket ili kroz pick&roll brzo prikupio pet asistencija. Nadovezao se na očajnu obranu i očajan napad i samo su dva luda Allenova šuta za tricu donijela donekle prihvatljiv zaostatak (26:17) na isteku prve četvrtine. Spomenimo i kako je u utakmicu tradicionalno na poziciji centra krenuo Keller i izdržao četiri i pol minute (0 poena, 2 osobne), dok je Vuković opet ušao kao joker.

Uvijek može gore, potvrdila je druga četvrtina - Zadar je u jednoj fazi utakmice pogodio tri trice i to je bilo doslovno sve, 9 poena za 10 minuta igre. Ni poena za dva ni slobodnog bacanja, ni istrčane kontre, ali mnoštvo izgubljenih lopti i koševa primljenih iz protunapada. Opet, 20 poena razlike (46:26) činilo se i dalje dobrim prema tome kako je izgledala amaterska igra Jusupove momčadi. Razbijena u svakom segmentu igre.

Cibona je bez velike filozofije uzimala ono što joj je Zadar pružao - Rebec je slagao asistencije, Novačić poentirao, raspucao se i Rozić a Zadar je tek iz slobodnih bacanja dolazio do kakvih-takvih poena. U jednom trenutku zasvijetlilo je na semaforu 60:36 i bilo bi najpoštenije da je Jusup dao priliku Palokaju i Planiniću da skupljaju iskustvo, jer se vidjelo da tu nema ni P od povratka. Ovako je i dalje nešto kemijao Allen, pogađao teške trice, kontakte, spuštao prednost ispod 20 poena. Trebalo je Jusupu osam minuta treće četvrtine da to shvati, a kada je zaista i uveo Planinića (zanimljivo, Fundić je bio duboko na klupi), značilo je da je i za njega ova priča gotova. Jure se do kraja četvrtine ipak uspio upisati u strijelce i zalijepiti blokadu Prkačinu.

Pustio je Jusup da brod tone i s Palokajem i s Planinićem, nije tu bilo popravnog u posljednjoj četvrtini. Dugo je upitno bilo samo hoće li pobjeda biti iznad ili ispod 20 razlike, a kako se Cibonina mladost (Prkačin, Badžim) pokazala uspješnijom od zadarske. Tražio je Jusup na minuti odmora agresiju od Kellera, no bilo je jasno da je neće dobiti. Na koncu 89:60, uz Cibonin odustanak od igranja posljednjeg napada.

Allen je na kraju bio uvjerljivo najbolji strijelac s 20 poena, a nastavak izgleda ovako: Gilbert 9, Junaković 7, Ivanov 6, Planinić i Vuković 5... Kod Cibone je najviše poena postigao Novačić (20), ali je junak utakmnice bio Rebec, sa 16 poena i 9 asistencija. Nije dostigao Šiška, ali je razbio Zadar...