Veliku utakmicu Zadar igra sutra u Zagrebu - pobjedom protiv Cibone napravio bi puno posla, ako ne i većinu, oko ostanka u ABA ligi, poraz ga gura u neizvjesnu borbu do samog kraja, u trokutu s Igokeom i Megom Bemax. Poslovično oprezni trener Danijel Jusup jutros je na konferenciji za medije na Višnjiku bio "zakopčan do grla" - teško se mentalno s crtanja taktika i razgovora s igračima spustiti u drugu dimenziju, pa je ovo sve što je uspio reći o Ciboni i očekivanjima pred utakmicu:

- Najveći hrvatski derbi, bit će tvrda utakmica, sve karte će se izvaditi na stol s jedne i s druge strane. Cibona vrlo često koristi 12 igrača, imaju tu energiju i intenzitet utakmice, to je njihova najjača snaga. Mi drugačije funkcioniramo, s obzirom na strukturu ekipe.

I to bi bilo to. Zadar ove sezone nema širinu kojom bi mogao parirati Ciboni u rotacijama, a mladi igrači koji kucaju na vrata prve momčadi nisu kroz njih uspjela i proći. A kad bi povirili, nisu pokazali kvalitetu potrebnu za ovakvu razinu igre. U utakmicama "na život i smrt" teško se može očekivati ozbiljnije minute Karla Uljarevića, Jana Palokaja, Jure Planinića, da ne kažemo Duje Brale ili Marija Fantine, s kojim je klub upravo raskinuo. Stalni "mač nad glavom" natjerao je Jusupa da pronađe idealnu užu momčad koja se može nositi s najboljima. Za razvoj igrača bit će prilike - druge sezone.

Što se tiče momčadi, danas se na trening vraća Ivan Siriščević, ali upitno je koliko može pružiti momčadi nakon duge stanke. Zato su se dobro odmorile dvije glavne poluge momčadi - Bryon Allen, kojega Jusup nije vodio u Osijek, te Dominik Mavra, koji nije nastupio zbog lakše viroze. A tu je i Domagoj Vuković, najbolji igrač protiv Mege Bemax.

- Bitnija mi je pobjeda nego moj učinak u toj utakmici, održava nas na životu i daje mogućnost da s dobrom energijom uđemo u ovu utakmicu. Ishod utaklmice ne mogu reći, ali dat ćemo sve od sebe, baciti se na svaki loptu da ju dođemo u situaciju dobiti. Oni su ipak favoriti, igraju na svom terenu, prvaci su Hrvatske, ne mogu reći da će nam biti lako. Bit će sigurno jaka utakmica, s puno kontakta, procijenio je Vuković.