Košarkaši Zadra ispunili su u Osijeku dva cilja - pobijedili domaće Vrijednosnice rezultatom 75:87 i time sačuvali prednost od jedne pobjede nad Cibonom u HT premijer ligi, ali i odmorili najvažnije igrače pred težak raspored koji im slijedi.

Kako je Allen ostao u Zadru, Jusup je u utakmicom krenuo s Palokajem u prvoj petorci, dok je umjesto Mavre od prvog trenutka na playu krenuo Junaković. Palokaja je bio bez učinka pa ga je nakon 3 i pol minute zamijenio Uljarević, a Junaković je u tradicionalnom sporom zagrijavanju u domaćem prvenstvu uspio povezati dva šuta i vratiti Zadar nakon zaostatka od pet razlike na 13:13. Koševima uz dodatna bacanja zbog prekršaja Ivanov i Uljarević donijeli su vodstvo od šest razlike pri isteku četvrtine, ali je Jordano slomio Fundića u posljednjim sekundama i pogodio tricu za 20:23.

Jusupu je namjera bila dobiti uz što manji angažman najpotrošenijih igrača, posebice Dominika Mavre, kojega je htio sačuvati što duže na klupi. Serijom s početka druge četvrtine koju je Vuković zaokružio tricom za 23:32 činilo se da u tome neće imati većih problema. Pala je prednost na šest poena, što je povratkom na klupu "platio" Bashir Ahmed. Primakli su se Osječani na 32:35, ali se opet pojavio Vuković tricom, stisla se igra u obrani pa je na poluvrijeme ponesen "kapital" od osam poena prednosti. Jusup je uspio sačuvati Mavru, a nekoliko minuta dobio je i posljednji na klupi, Jure Planinić.

Mogao je na parketu i ostati, jer je prednost nastavila rasti, u dva navrata i do 21 poena razlike. Zanimljivo je da je to bilo u trenucima kada je u igri bila postava Uljarević, Palokaj, Ahmed, Fundić, Planinić, dok su "ratnici" na klupi skupljali energiju za sljedeću utakmicu u ABA ligi (Cibona u petak).

Bilo je u posljednjoj četvrtini i previše opuštanja, Vrijednosnice su napravile seriju 10:0, a buđenje u napadu nije pomagalo jer su Osječani praktički u svakom napadu bez napora dolazili do koša. Kada se prednost istopila na svega sedam poena vratili su se Ivanov i Junaković umjesto Planinića i Palokaja. Ulazilo je Osječanima sve i svašta, ali nisu imali snage za konačni preokret. Požar je tricom gasio Uljarević (70:78), a utakmicu je zaključio Junaković, drugi najefikasniji igrač Zadra s 15 postignutih poena. Više je dao samo Fundić - 19.