Dvije minute prije kraja Allen je krenuo u kontru i dobio bacanja pri rezultatu 98:98. Pogodio je oba, a Atić zakucava za 100:100. Mavra i Atić promašuju, Jusup zove time out. Allen promašuje polaganje 35 sekundi prije kraja, ali popravlja Vuković za 102:100. Simonović gubi loptu, ide prekršaj na Allenu 15 sekundi prije kraja i dva bacanja za 104:100. Perry promašuje tricu, klupa Mege ludi i dobiva tehničku pogrešku te Zadar na kraju slavi veliku, s obzirom na razvoj događaja u prve tri četvrtine, neočekivanu pobjedu.

Ovako je izgledala luda završnica utakmice u kojoj je Zadar stalno gubio, u jednom trenutku čak i 14 poena razlike, ali na kraju nevjerojatnom posljednjom četvrtinom, u kojoj je postigao 40 poena, slavio poput Mege Bemax, izravnog konkurenta za opstanak u ABA ligi, rezultatom 106:100. Kratki opis drame u završnici ne pokazuje sav pakao koje su igrači Danijela Jusupa morali proći da bi izborili ovu vrijednu pobjedu.


View on YouTube

S jedne strane krenuli su Dominik Mavra, Bryon Allen, Dominic Gilbert, Ive Ivanov i Akos Keller, a s druge kao da je bila NBA momčad, a ne (do ove utakmice) službeno najgora momčad lige. Perry je u prvom napadu protrčao kroz cijelu petorku Zadra, nakon toga je Keller napravio dvije osobne koje su kažnjene bacanjima, Perry još jednom položio pa Jusup na 0:8 zove prvu minutu odmora. Keller je "preživio" do još jedne izgubljene lopte, nakon čega ga Jusup povlači na klupu i uvodi Vukovića. Uporno forsiranje Mađara vjerojatno je najveća zabluda trenera Zadra ove godine.

Zadru su trebale 3 i pol minute za prvi koš, tricu Ivanova. Mega je odmah uzvratila s dvije trice i otišla na 3:14, a da sve ne ode u katastrofu pobrinuli su se Gilbert i Ivanov, koji su u prvih sedam i pol minuta bili jedini strijelci Zadra. Srećom, Mega je gubila dosta lopti u napad, pogodili su Junaković i opet Ivanov za 15:18, a minutu prije kraja pogađa i Allen za anuliranje onih 11 razlike i rezultat 20:20. Pogodili su tada Tanasković i Ašćerić trice za goste, ali 22:24 je bila "mila majka" prema onome što su prve minute navijestile.

U drugoj četvrtini u seriju grešaka ušao je Junaković, koji je odmarao Mavru. U šest minuta igre izgubio je četiri lopte, zbog čega ga je Jusup pozvao u društvo Akosa Kellera. Opasno je opet visio Zadar, s nekoliko gostujućih napada na sedam razlike. Ušla je i Mega u krizu, Zadar stiže na 32:35, a najbolja vijest je već treći prekršaj najboljeg gostujućeg igrača Kendricka Perryja. Pale su dosta obrane, trice su padale na obje strane i nakon treće Vukovićeve Zadar je prvi put poveo 45:44. Uz dosta nespretnosti Zadar je ipak izgubio vodstvo i na poluvrijeme otišao sa zaostatkom 47:51. Najbolji u prvom poluvremenu Kellerova rezerva Domagoj Vuković, sa šutem 6-8 (tri trice), 5 skokova i 4 asistencije.

Drugo poluvrijeme počelo je poput prvog, u boljoj igri Mege i naročito lošoj Akosa Kellera, koji je u manje od dvije minute prije nego ga je Jusup povukao "uspio" izgubiti loptu i promašiti tricu. U trenucima kada je objavljeno da Kolinda Grabar-Kitarović gubi izbore i Zadar je položio oružje te negativnom serijom 0:7 izjednačio rekordni zaostatak od 11 poena (58:69). Na isteku treće četvrtine Atić je pogodio tricu za novi rekord (62:75),pa je na tribinama ostalo manje optimista nego u stožeru HDZ-a.

Mala šansa pojavila se nakon dobre role Mavre, koji je s 11 poena, tricom preko prekršajima opterećenog Perryja, spustio zaostatak na pet poena (83:88). S jedne strane Keller promašuje tricu, a s druge Perry pogađa za povratak na +10 (83:93) manje od pet minuta prije kraja. GIlbert pogađa tricu, Allen iz kontre smanjuje na 93;96, Vuković pogađa tricu s osam metara za 96:98 a Gilbert polaganje za 98:98 dvije minute prije kraja.

Uslijedila je opisana završnica, u kojoj je najveći obol dao Allen, ali i definitivni junak utakmice Domagoj Vuković, koji je postigao 28 poena uz 13 skokova i 4 asistencije. Ako ovo nije dovoljno da od Kellera preuzme startnu jedinicu, ne znamo što jest.