Nakon tri pobjede nad ponajboljim momčadima lige, košarkaši Zadra došli su u situaciju da se spašavaju protiv momčadi istog ili sličnog ranga. Prva prilika protiv Krke u Novom Mestu je propala, pa je nedjeljna utakmica protiv Mege Bemax, koja se igra na Višnjiku od 18 sati - biti ili ne biti.

Za razliku od Zadrana, Mega dolazi s pobjedom u prethodnom kolu protiv FMP-a. Kako smo najavili, ishod utakmice mogao se očekivati, budući da FMP nema ambiciju pobjedama ugroziti ulazak bratske Crvene zvezde u Final four, a Mega Bemax je osim s motivom došla i s nedavnim pojačanjem Kendrickom Perryjem, koji je odmah postao glavni igrač. Na dnu su tako sada Igokea, Zadar i Mega Bemax s tri pobjede te Cibona sa četiri. Sa sve tri momčadi Zadar igra u sljedeća tri kola. Tri pobjede - ostanak, dva ili tri poraza - ispadanje.

- Utakmica s Megom za nas je vrlo bitna za ostanak u ligi. Pojačali su se s dva igrača, igraju dobro... Mi smo počeli s pripremama za nju, znam da ćemo dati sve od sebe, a uz pomoć tribina vjerujem da ćemo i slaviti, rekao je jutros na konferenciji za medije kapetan Ive Ivanov. Zahvalio je navijačima na dosadašnjoj podršci i dolasku u velikom broju na gostovanje kod Krke.

Trener Danijel Jusup kaže kako svaki dan rade na nekom novom segmentu priprema za Megu. Jasno je da će fokus biti na zaustavljanju vanjskih igrača, koji su jaki na lopti i dobri u kreaciji, te u zaustavljanju njihovog pick&rolla, u kojem su najbolji.

- To je mlada momčad, predstavnik srpske škole košarke, produkcije i sustavnog rada. Takve momčadi napreduju kroz sezonu, brzi su, dobri šuteri. Izuzetno nam je potrebna pomoć publike, sve skupa što smo do sada dobili ne bi bilo moguće bez nje, rekao je Jusup.

Blagdanska stanka u domaćem prvenstvu dobro je došla za odmor igrača koji su najviše igrali, Dominika Mavre i Bryona Allena, kao i potpuni oporavak Martina Junakovića, koji bi trebao dati kvalitetan doprinos. Nema pomaka s Ivanom Siriščevićem, liječnici svakodnevno šalju izvješća, za sada to još uvijek nije "to".
Novinari su se vratili i na poraz od Krke. Vidjeli smo boljeg Akosa Kellera nego do sada, ali i brzopletost u završnici zbog koje je Zadar ostao bez pobjede.

- Keller je pokazao znakove života, nešto je odigrao, kako ja to vidim. Protiv Krke su i on i Fundić dobro odigrali obranu u situacijama pick&rolla, to će nam biti važno i u ovoj utakmici. Što se tiče zadnjeg napada, tu stvarno nismo imali neki plan, da smo imali minutu odmora možda bi bilo drugačije. Svi smo očekivali da će Allen to završiti, naši igrači, njihovi igrači, na kraju je ispalo kako je ispalo. Allen je specifičan igrač, teško ga je ukalupiti, može se malo oblikovati, ali identitet se ne može lako promijeniti. Mene više brine što smo na sedam razlike brzo šutnuli, izgubili loptu, kaže Jusup.

Donosi li utakmica protiv Mege igračima psihološki pritisak?

- Puno nam je teže nego protiv težih protivnika. Ali mi ne možemo ulaziti fatalistički, razmišljati o tome što se može dogoditi. Mozak moramo zaokupiti onime što treba napraviti, pa nećemo imati vremena razmišljati o tome da moramo pobijediti.

Razmišlja li Jusup o pobjedi s više od 24 razlike, kako bi bio bolji u međusobnim susretima?

- (Nevjerica). Ma kakvi...