"Neizvjesna utakmica u kojoj se pobjednik odlučivao zadnjim šutom. Mislim da je Krka danas nama dobro zatvorila taj šut za tri poena. Mi smo dobro skakali. Pokazali smo manjak koncentracije u završnici, a Krka je to iskoristila."
Bilo je to sve što je Danijel Jusup nakon dramatičnog poraza od Krke uspio izgovoriti na konferenciji za medije, a način na koji je njegova momčad izgubila, nakon vodstva od sedam poena u završnici, ostavilo je mnogo gorčine u svlačionici.

Krka se pokazuje kao crna mačka za Zadrane - u prvom dijelu sezone na Višnjiku Zadar je vodio tri četvrtine pa posljednju izgubio 18:30. I prošle godie, kada je Krka pred kraj sezone dolazila na Višnjik, a Zadru je trebala slamka spasa, opet su Slovenci bili bolji. Uostalom, s ovom utakmicom Krka ima međusobni skor - 16:8.

Posljednje dvije minute izgledale su kao zona sumraka - Mavra promašuje šut za 2, Allen izlazi zbog ozljede pa se vraća u igru, Ivanov promašuje oba bacanja, Allen promašuje tricu, Mavra oba slobodna bacanja a Vuković postiže koš iu odbijanca. I opet se kreće u zadnji napad s realnom šansom da se izbori barem produžetak. Allen umalo gubi loptu na centru, dobiva aut i onda preko ruke još jednom promašuje. S ukupnim šutem za tricu 0-6!


View on YouTube

U svakom slučaju, Jusup će imati što gledati na videosnimci i to će biti dobra škola za momčad. Ali puno situacija za popravni neće biti, jer je Krka sada odlepršala (dvije pobjede više i bolji međusobni skor), a ostaju Cibona, Igokea i Mega Bemax. Beogradski klub trenutačno je iza Zadra, ali večeras igra s FMP-om i lako bi se moglo dogoditi da preskoči Zadar. Ima i pobjedu od 24 poena razlike iz prvog susreta, pa je jasno da Zadar ovog puta ima imperativ pobjede u nedjelju na Višnjiku. Ne padne li Mega, mogao bi pasti Zadar u ABA ligi!