Veliki korak unatrag napravili su košarkaši Zadra u borbi za ostanak u ABA ligi. Skoro dobivenu utakmicu sa 7 poena prednosti manje od pet minuta prije kraja uspjeli su uvesti u neizvjesnu završnicu, a zatim i izgubiti rezultatom 76:74. Dobrim dijelom drugog poluvremena činilo se kako Zadar kontrolira utakmicu te kako će nastaviti niz pobjeda u regionalnom natjecanju, no serija loših odluka i promašaja dovela ih je preko ruba poraza.

Utakmica je kasnila desetak minuta zbog problema sa semaforom, a onda je počela uz dosta problema u Zadrovoj igri. Ivanov je izgubio jednu loptu, promašio tricu, jedan promašaj dodao je i Keller i domaćini su poveli 5:0. Slovenci su dosta visoko izlazili na Mavru i Allena, što je otvaralo prostor Mađaru, koji je triput poentirao i donio vodstvo 7:9. Zadar u jednom trenutku ima i 8:13, ali Ivanov ima dosta problema s Ivanom Ramljakom koji mu prvo lijepi blokadu, a zatim i krade loptu s poenom iz kontre. Minutu prije kraja četvrtine ulazi povratnik Junaković, odmah promašuje a Pašalić ubacuje drugu tricu sa zvukom sirene za 18:18. Prva četvrtina donijela je tako izvrsnog Kellera, nevidljivog Allena i lošeg Ivanova. Ali imalo se još puno igrati...

Krka je kroz dvije četvrtine spojila seriju 7:0, a Marinelli je imao dvije otvorene trice za sedam poena razlike. Pogodio ju je Cosey pri rezultatu 22:20, što je signal Jusupu za minutu odmora. Zadar u napadu ne uspijeva riješiti presing na vanjskim igračima, a kad se zatvore Allen i Mavra, znaju Slovenci, više od pola posla je napravljeno. Pokušava s Ahmedom, koji igra puno lošiju utakmicu nego protiv Budućnosti, s promašajima, bespotrebnim prekršajem na trici, prekršajem uz primljeni poen... S obzirom na to da je Zadar u prvom poluvremenu imao šut za tricu 1-12 rezultat 37:35 se čini izvrsnim. Ali treba reći da je dosta ovih trica bilo preko ruke, dok je Krka u svom šutu za tricu 5-14 imala dosta čistih šuteva, što govori o "kvaliteti" zadarske obrane. Najveće iznenađenje je što je nakon 8 poena u prvoj četvrtini Keller cijelu drugu proveo na klupi.

Keller se vratio u drugom i to odmah novim poenom, nakon čega Mavra ubacuje tricu za 37:42. Krku je krenulo s tricama, ali uz dosta napravljenih prekršaja, pa su važni igrači Cosey i Lapornik već opterećeni s po tri faula. Malo ih i sreća mazi u ovim trenucima, jer u razdoblju možda i najbolje igre Zara u utakmici pogađaju dvije trice preko ruke. U posljednjem napadu Zadra Cosey radi i četvrti prekršaj, Allen udara glavom o pod ali nasreću bez težih posljedica - pogađa oba bacanja za 57:60. Treću četvrtinu Zadar je dobio s pet poena prednosti, s 10 poena Allena.

U pet minuta posljednje četvrtine Zadar je stalno održavao vodstvo, 3, 5, 6 poena razlike, ali nije uspijevao prelomiti utakmicu. Jusup zove minutu odmora nakon jedne bačene Mavrine lopte na 62:66. Treba naći novu snagu za završnicu utakmice, stisla je Krka na 64:66 ali pogađa tešku tricu, Allen s distance pogađa još jednom za 7 razlike 4:20 prije kraja. Uspjela je Krka vratiti utakmicu u nervoznu završnicu a najveći problem bio je doskok Allena koji je završio bolnom grimasom i izlaskom s parketa.

Minutu i pol prije kraja Krka dolazi na 71:72, i Allen se vraća, ali Ivanov promašuje oba bacanja. Ivan Ramljak ubacuje tricu i u posljednju minutu uvodi Slovence s vodstvom 74:72. Allen promašuje tricu, Jošilo jedno bacanje za Krku a Vuković hvata odbijanac i polaže nakon dva Mavrina promašaja iz slobodnih bacanja. Cosey pogađa samo jedno bacanje i Zadar kreće u posljenji napad sa 74:76. Allen ide na rulet, loptu dobivenu sa strane ne spušta suigračima već puca tricu i promašuje.

Allen je na kraju postigao najviše poena za Zadar - 21, ali uz šut za tricu 0-6. Loša loša odluka Zadrovog Amerikanca. Vuković i Keller odigrali su solidnu partiju, svi ostali, uključujući trenera Jusupa, ispod razine za pobjedu u ovakvom susretu.