Šest asistencija i 13 poena po utakmici učinak je Dominika Mavre u ovogodišnjoj ABA ligi. Zadru se priključio tek sredinom studenog, u prvoj utakmici s Mornarom podijelio 12 asistencija, a nakon toga vodio momčad do pobjeda protiv Cedevite Olimpije, Crvene zvezde i Budućnosti. Iako je Bryon Allen trenutačno najbolji strijelac lige i igrač od kojeg se najviše očekuje, sigurno je da u nedjelju protiv Krke u Novom Mestu neće biti slavlja ne bude li i Dominik pravi.

A to će biti bude li, recimo, na razini utakmice iz prošle sezone, kada je postigao 18 poena uz 6 asistencija te odveo svoju momčad do pobjede. Tada je to bila - Krka.

- Kad sam igrao za njih lani vidio sam da je to nezgodna dvorana, veće ekipe se opuste, nije baš ugodno igrati. Morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo tamo. Oni su kao i mi, dosta promjenjivi. Gubili su od manjih kući, pa su sad opet zamalo FMP "skinuli" vani. Toplo - hladno igraju, sigurno su doma nezgodni, rekao je Mavra uoči polaska u Sloveniju.

Što Zadar treba napraviti u Novom Mestu?

- Ha, a mislim da Zadar treba pobijediti.

Je li lakše putovati nakon tri velike pobjede na Višnjiku?

- Važno je, prije svega mentalno, da shvatimo da možemo napraviti dobre stvari. Ali sve te pobjede bez ovih malih, ove četiri utakmice koje nam idu, neće puno značiti. Mislim da je to samo dobra podloga za ovo što nam slijedi.

Je li Mavra zadovoljan kako se stvari razvijaju nakon njegovog dolaska (povratka) u Zadar?

- Predivno je kad ima određeni broj ljudi u dvorani i kad se povežemo svi skupa. Skupa branimo, skupa napadamo, to je super, jako lijep osjećaj na terenu.
Utakmica u Novom Mestu igra se sutra s početkom u 18 sati.