Iza Zadra su tri velike pobjede u ABA ligi - Cedevita Olimpija, Crvena zvezda i Budućnost. Igrači Danijela Jusupa tako su se doveli u poziciju da mogu odlučivati o svojoj sudbini, no onaj presudan korak tek treba napraviti. Prvi od njih mogao bi biti već u nedjelju protiv Krke, nakon čega slijede i preostali suparnici u borbi za opstanak - Mega Bemax, Cibona i Igokea.

- Nemamo pravo bilo kakvu kalkulaciju, iako nije lako, blagdani su, dobili smo neke utakmice , nije lako pobjeći od opuštanja. Pokušavam igračima objasniti da su ove utakmice pokazale da kući možemo igrati s najjačima u ligi, ali sad imamo obvezu pokazati da možemo igrati i protiv momčadi iz donjeg doma, pogotovo u gostima. Liga je bez obzira na roster i kvalitetu nepredvidiva, događaju se svakakvi rezultati, svatko svakoga može pobijediti. Tu se radi o jednom nadahnuću, koncentraciji, fokusu, jesi li se dobro pripremio ili nisi, od toga zavisi i kako će utakmica završiti. Učinit ćemo sve da budemo što kvalitetniji, jer su nam ove četiri utakmice protiv protivnika s kojima se borimo za opstanak u ligi, to nam je primarni cilj, rekao je jutros na konferenciji za medije trener Zadra Danijel Jusup.

Krka ima sličnu koncepciju kao Zadar, na bekovskim pozicijama su igrači koji stvaraju višak, imaju centra koji je sličan kao Keller, dobre šutere... mogu igrati dobro i doma i u gostima, što su pokazali protiv FMP-a, gdje su imali praktički dobivenu utakmicu. Kod Zadra je dobra vijest da je momčad napokon kompletna, osim kada je u pitanju Ivan Siriščević, koji ionako pada u drugi plan nakon dobrih igara Gilberta, pa i posljednjeg pojačanja, Bashira Ahmeda.

- Ahmed je pokazao stabilnost u ovo kratko vrijeme. Mlad je, ovo mu je druga godina u Europi, treba s njim raditi i ulagati u njega. Ali vjerujem da će se isplatiti, pomogao nam je već, dobro nam je došao pogotovo u situaciji kada se situacija s ozljedom Siriščevića oduljila.

Može li Zadar, s obzirom na sve, pomišljati o na to da nadoknadi minus 8 iz prvog dijela sezone, u slučaju da se na kraju bude zatvarao krug s Krkom?

- Budemo li razmišljali o osam razlike, izgubit ćemo sigurno. Nama je najvažnije da pokušamo doći do pozitivnog rezultata, tri pobjede nam daju luksuz da ne moramo razmišljati o koš razlici. Moramo biti sretni ako dođemo u situaciju pobijediti, bilo kakav bahatluk se vrlo brzo kažnjava, oprezan je Jusup.

Utakmica s Krkom u Novom Mestu se igra u nedjelju s početkom u 18 sati.