Pobjeda protiv Cibone sinoć se nije slavila kao u ranijim situacijama. Svi su sretni, pao je veliki rival, napravljen veliki korak prema startnoj jedinici, ali uz "ulazak u crveno" mnogih koji su izborili pobjedu. Zbog ozljeda Martina Junakovića i Ivana Siriščevića pate u prvom redu junaci sinoćnje pobjede Dominik Mavra i Dominic Gilbert, koji teško mogu sačuvati svježinu za svaku novu utakmicu. A već u nedjelju na Višnjik dolazi novi teški protivnik, podgorička Budućnost, pa vremena za slavlje i samozadovoljstvo nema. Treba se dobro odmoriti i probati napasti još jedan veliki "skalp".

Problemi s umorom bili su vidljivi i u sinoćnjoj utakmici s Cibonom. Nakon izvrsnog starta momčad je pala i pobijedila tek uz krajnje napore.

- Mi smo na početku utakmice bili dobri, rastrčani, dosta agilni, imao sam dojam da smo dobri. Očito to ne traje dugo, a nije teško pogoditi zašto. Već neko vrijeme imamo problema s ozljedama, neki igrači se troše više nego trebaju i to dođe na naplatu. Nedostaje nam Junaković, to je igrač koji može izuzetno dobro stisnuti u obrani i povući ekipu, da se dobiju neki lagani poeni. Ali Martina već tri tjedna nema, pa treba preživjeti ovo razdoblje, što nije nimalo jednostavno.Valjda je u psihologiji da se malo opustiš kad si umoran, a kad se opustiš dođe kazna. Nakon svega sretan sam zbog pobjede, zahvaljujem pubilici i pozivam ju da nam dođe i protiv Budućnosti, puno nam znači, rekao je Jusup nakon pobjede.

Prve minute dobio je i Bashir Ahmed, Amerikanac koji se u četvrtak priključio momčadi.

- Željeli smo ga predstaviti, dati mu šansu da se uključi kako bi sutra mogao značajnije participirati. Ahmed nije neko veliko ime, ali mi nemamo novca za zvučnija imena, na ono što je na tržištu ne možemo ni pomisliti. S obzirom da je igrao prvu utakmicu zadovoljan sam, dao je doprinos, uz neke pogreške. Morat ćemo ga u obrani malo podučiti da poboljša neke stvari. To je igrač rotacije, da doprinese na već postavljenu strukturu. Ne želimo ni zatvarati prostor Gilbertu koji se afirmirao, nadopunjavat će roster u ovom ritmu utakmica, to je za Zadar najrealnija opcija.

Kratka ocjena napravljenog od dolaska na mjesto trenera?

- Kad sam došao rekao sam da je izuzetno komoplicirana situacija, nisam nikad bio u težoj. Trebalo je prvo napraviti selekciju momčadi, neke igrače zamijeniti, to smo napravili. Te koje smo doveli trebalo je uigrati, pa fizički dizati, s ritmom utakmica svaka dva dana. To je toliko komplicirano ali zadovoljan sam, mislim da počinju vjerovati, postaju svjesni što trebaju raditi. Bit će tu oscilacija, nismo mi svi zajedno neka mega momčad, ali ako budemo skromni i držali se zajedno, možemo se nečemu nadati.

Nekoliko rečenica rekao je i Dominic Gilbert, koji se nakon ozljede Siriščevića prometnuo u nezaobilaznog člana prve petorke.

- Nismo igrali našu najbolju utakmicu, ali dobro da smo izvukli pobjedu na kraju. Zadovoljan sam, iako sam u obrani trebao odigrati bolje nekoliko puta. U zadnjim utakmicama dosta igram, preko 30 minuta, treniram svaki dan i trudim se da zaslužim minutažu. Nisam još igrao svoju najbolju košarku, još je šest mjeseci pred nama, nadam se da mogu u svakoj utakmici igrati puno bolje nego do sada, rekao je Gilbert.

I sve to - uz ozljedu.

- Svi sada imamo probleme, ni jedan igrač u svlačionici nije na 100 posto. Imao sam protiv Zvezde probleme s grčevima na zagrijavanju, stopalom, leđima, ali kad uđem na teren igram preko toga, dajem sve od sebe.

Utakmica protiv Budućnosti igra se u nedjelju u 20 sati.